Zeci de percheziții la persoane care luau credite fără să le restituie....

Zeci de percheziții la persoane care luau credite fără să le restituie. Prejudiciu de zeci de milioane de lei

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii și procurorii DIICOT din Brașov au făcut luni 27 de percheziții în Brașov la persoane acuzate că au accesat credite negarantate sau garantate de către statul român, de la diverse instituţii bancare/nebancare (IFN-uri), apoi nu le-au mai rambursat. Prejudiciul este de circa 42 de milioane de lei.

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu procurori din cadrul DIICOT Brașov, fac 27 de percheziţii domiciliare, în judeţul Braşov, într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecinţe deosebit de grave, obținere ilegală de fonduri și spălarea banilor.

Activitățile ar fi fost derulate începând cu anul 2014, în județul Brașov, prin accesarea de credite negarantate/garantate de către statul român, de la diverse instituţii bancare/nebancare (I.F.N.-uri), urmate de nerambursarea acestora, precum și de ajutoare financiare nerambursabile/granturi pentru capital de lucru sau pentru investiții.

„Modul de operare al grupului ar fi constat în înființarea sau preluarea părților sociale ale unor societăţi și implicarea acestora în procedura de accesare a fondurilor, folosindu-se în acest scop documente contabile falsificate.


Prejudiciul produs prin activitatea infracțională este de aproximativ 42 milioane de lei”, porivit Poliției Române.

La sediul DIICOT Brașov urmează să fie duse la audieri 18 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.