Sărbătoare în alb-violet: Aniversarea Poli 75 aduce inclusiv un meci de handbal...

Sărbătoare în alb-violet: Aniversarea Poli 75 aduce inclusiv un meci de handbal în 11 pe arena „Ştiinţa”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Alexandru Matei, Sorin Șipoș, Viorel Șerban

Handbalul sub egida Politehnicii Timişoara aniversează în acest weekend 75 de ani de existenţă. Evenimentele aniversare se vor intercala cu meciuri oficiale, dar și cu o partidă de handbal în 11, în amintirea titlului național din 1956, primul din istoria clubului de pe Bega care a fost primul ce a detronat după Revoluţie capitala în acest sport.

Meciul special de pe „Ştiinţa” va fi sâmbătă, de la 19.30 între CSU Politehnica şi SCM Politehnica.

Echipa alb-violetă a cucerit patru trofee în istoria sa: titlul national în 1956 (handbal în 11) și 1991, Cupa României (1986, 2019) și a disputat un sfert de finală în Cupa IHF, în ediția 1988/1989.

„Banatul s-a dovedit mereu o casă bună pentru handbal. Sportul acesta a fost precum o religie pentru partea aceasta a țării. Fiecare comună avea echipă de handbal, erau campionate extraordinare, cu jucători extraordinari. Într-al doilea rând, rolul decisiv în această dezvoltare a handbalului l-a avut spiritul Politehnicii, care este dedicat și sportului”, a declarat Viorel Șerban, președintele Fundației Politehnica și fost președinte al clubului.

„În 1981, când am venit prima oară la Politehnica, am jucat un an, apoi am plecat trei sezoane la Sibiu, iar în 1985 am fost solicitat să aleg în Politehnica Timișoara și Dinamo București.


Am ales Poli și mă bucur în primul rând pentru că am ales nivelul academic al clubului, al colegilor, al echipei. Pentru mine, a fost o onoare să joc la un club precum Politehnica și mă bucur că prin evoluțiile pe care le-am avut și prin rezultate m-am ridicat și ne-am ridicat la nivelul acestui club cu prestanță deosebită”, a spus şi Alexandru Matei, câștigător al Cupei României (1986) și campionatului (1991) cu Politehnica.

Programul complet – Sâmbătă, 24 septembrie

13:00 Sala Constantin Jude – finala Cupei școlilor „Poli 75” (gimnazii), Colegiul Bănățean – LPS Banatul

14.00 Sala Constantin Jude – meci de juniori 1, LPS Banatul Timișoara – SCM Politehnica

17:00 Sala Constantin Jude – partida de handbal din Liga Zimbrilor : Politehnica Timișoara – CSM Odorheiu Secuiesc

19:30 Stadionul Știința – meci demonstrativ de handbal în 11: CSU Politehnica – SCM Politehnica

Duminică 25 septembrie

10:00 – Plimbare cu vaporetto pe Bega

17:00 – Restaurantul universitar al Universității Politehnica Timișoara: Gala festivă – Aniversarea celor 75 de ani de la înființarea echipei de handbal Politehnica Timișoara: „Întâlnirea generațiilor” și lansarea cărții „Povești pe semicercul violet”, semnată de Viorel Jurcuț.

În prezent handbalul alb-violet îşi continuă activitatea în elită prin SCM Politehnica, dar şi prin cea a Universităţii Politehnica, din eşalonul secund.

„Este prima oară în istoria clubului când avem toate grupele de vârstă, de la baby-handbal și minihandbal, la echipele de juniori (J4, J3, J2, J1), echipa de tineret din Divizia A și cea de seniori din Liga Națională, peste 150 de copii legitimați la club. Mai mult, avem parteneriate cu toate echipele din zona metropolitană a Timișoarei. Celebrăm și în acest fel cei 75 de ani de istorie: vrem să vedem cât mai mulți copii în sală sub semnul acestui brand, Politehnica”, a concluzionat Sorin Șipoș, președintele CA de la SCM Timișoara.

Aruncarea simbolică de start a meciului de mâine, ora 17, dintre SCM Poli şi HC Odorheiu Secuiesc, va fi oferită de cel mai tânăr jucător al clubului, Eric Marta, un puști născut la 1 august 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.