Un restaurant și o patiserie, închise de Protecția Consumatorilor Timiș după un...

Un restaurant și o patiserie, închise de Protecția Consumatorilor Timiș după un control

1
DISTRIBUIȚI

Inspectorii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Timiş au controlat astăzi Hanul Potcoava Norocoasă și Brutăria Patiserie Noar 2021, iar pentru neregulile constatate a fost dispusă pe loc închiderea celor două unități.

În cazul brutăriei-patiserie, inspectorii au aplicat o amendă de 20.000 de lei și au dispus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, respectiv oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor.

Și restaurantul a primit o amendă de 20.000 de lei, în acest caz fiind propusă și închiderea unității până la 6 luni.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Timiș, în timpul controalelor, s-au referit la:

– utilizarea unor spatii de depozitare a alimentelor, a unui bloc alimentar cu infiltratii de umezeală, igrasie, bălți de apă.


Insecte vii și moarte așezate pe mesele de lucru, între materii prime, prinse în grăsimea alimentară întărită pe utilaje, mobilier, pereți și ușă;

– folosirea unor materii prime fără elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformității produselor, așezate direct pe pardoseala murdară;

– comercializarea unor preparate fără data preparării, păstrate în recipiente, unele direct pe paviment, sub masa de lucru;

– neutilizarea unor produse profesionale de igienizare a spațiilor, utilajelor, veselei si tacâmurilor;

– folosirea unor spații improprii desfășurării activității;

– utilizarea unor materii prime si preparate cu modificari organoleptice (legume mucegăite, mâncare de mazăre cu peliculă uscată pe suprafață, cartofi curățați păstrați într-un vas de plastic în apă, cu porțiuni de spumă;

– comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte;

– utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare, a produselor de panificație-patiserie, insalubre;

– utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse;

– existența insectelor vii și moarte în spațiul de preparare și coacere, inclusiv pe produsele finite.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.