ALERTĂ Un nou caz de pestă porcină descoperit în Timiş. Măsurile dispuse...

ALERTĂ Un nou caz de pestă porcină descoperit în Timiş. Măsurile dispuse de urgenţă

0
DISTRIBUIȚI

 

DSVSA Timiş a confirmat un nou caz de pestă porcină în judeţul Timiş. După Parţa şi Şag, a fost confirmat un caz în localitatea Murani, din comuna Pişchia.

Ieri, 22 octombrie, a fost prelevată o probă de la un porc domestic mort provenit din exploatația de suine din localitatea Murani, comuna Pișchia. A fost recoltată și trimisă la Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Timiș.


În urma examenelor efectuate proba a fost pozitivă conform buletinului de analiză nr. 15982/22.10.2022

După confirmarea Pestei Porcine Africane a fost convocată sedința cu toți membrii CLCB, în urma căreia s-a votat emiterea Hotărârea nr. 10/23.10.2022 de aprobare a zonelor de protecție și supraveghere din jurul focarului de PPA, a măsurilor de ucidere imediată sub control oficial şi neutralizare prin incinerare a materialelor de risc și a aprobării Planului de măsuri în cazul confirmării bolii PPA la porcii domestici din exploatația de suine din localitatea Murani, comuna Pișchia, județul Timiș, se arată în comunicatul DSVSA Timiş.

În cazul acestei confirmări DSVSA Timiș mai anunţă că „va lua toate măsurile care se impun în conformitate cu actele normative în vigoare, a Procedurilor și a Manualului Operațional pentru intervenția în focarele de pestă porcină africană.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic pentru specia suină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.