CJ Timiș crește bugetul pentru măsurile care vizează siguranța rutieră pe șoselele...

CJ Timiș crește bugetul pentru măsurile care vizează siguranța rutieră pe șoselele din județ

0
DISTRIBUIȚI

Cristian Moș, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat că instituția pregătește cea mai mare alocare de buget pentru măsurile care vizează siguranța rutieră pe drumurile județene.

„Pentru asta am realizat un calendar strict astfel încât până la finalul anului să verificăm fiecare kilometru de drum județean.


Având imaginea completă și în detaliu asupra nevoilor de pe drumuri o să știm exact unde trebuie să refacem marcajele de la trecerile cu calea ferată folosind vopsea sau marcaj rezonator, în funcție de gradul de periculozitate; eliminăm toate calmatoarele montate pe drumurile județene și le înlocuim cu presemnalizări luminoase și marcaje colorate/marcaj rezonator; montăm indicatoare pentru reducerea limitei de viteză în apropierea școlilor și instituții de interes public aflate pe drumurile județene; iluminăm corect trecerile de pietoni; verificăm marcajele de la poduri, podețe și parapete; analizăm folosirea unui nou tip de vopsea fosforescentă în curbele periculoase”, a transmis Moș.

Acesta a precizat că prioritizarea lucrărilor de sporire a siguranței rutiere urmează să se facă și în funcție de statisticile primite de la IPJ.

„Unul dintre principiile de bază ale «Vision Zero» este acela că oamenii, inevitabil, vor face greșeli în trafic – dar este de datoria noastră, a celor din administrații, să ne asigurăm că facem tot ce ne stă în puteri să minimalizăm aceste greșeli”, mai spune mesajul vicepreședinteului CJT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.