DIICOT, operațiunea ”Ziua Z”. Descinderi în paralel la traficanți de droguri, de...

DIICOT, operațiunea ”Ziua Z”. Descinderi în paralel la traficanți de droguri, de persoane și ”pirați” informatici din Timiș UPDATE 4 Locotenentul lui Sașa Marcov, ridicat

2
DISTRIBUIȚI

 

DIICOT a declanșat, în această dimineață, de acum tradițională operațiune ”Ziua Z”, în care structurile de luptă împotriva crimei organizate din întreaga țară acționează sincronizat pentru anihilarea grupărilor mafiote.

În Timiș, polițiștii de la ”Crimă Organizată”  însoțiți de cei din trupele speciale ale Jandarmeriei fac 20 de percheziții în trei dosare penale. În unul dintre sunt investigați mai mulți suspecți din Timișoara și localitățile limitrofe care în ultima perioadă au vândut amfetamine, cannabis și etnobotanice consumatorilor. O altă operațiune vizează mai mulți ”pirați”  informatici care au ”spart” mailul unui bărbat și au efectuat operațiuni fără drept în numele acestuia. Cea de a treia operațiune vizează mai multe persoane care au exploatat mai mulți copii, punându-i să muncească în condiții inumane. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 DIICOT a anunțat că în cadrul operațiunii coordonate de astăzi vor fi puse în executare un număr de peste 300 de mandate de percheziție domiciliară și mai mult de 400 de mandate de aducere.
Vor fi efectuate 34 acțiuni operative pe linia combaterii traficului de droguri, urmând a fi puse în executare: 193 mandate de percheziție domiciliară și 236 mandate de aducere; 13 acțiuni operative pe linia combaterii traficului de persoane și minori și a pornografiei infantile, urmând a fi puse în executare: 51 mandate de percheziție domiciliară și 76 mandate de aducere; 4 acțiuni operative pe linia combaterii criminalității informatice, urmând a fi puse în executare: 16 mandate de percheziție domiciliară și 24 mandate de aducere; 3 acțiuni operative pe linia combaterii macrocriminalității economico-financiare, urmând a fi puse în executare: 67 mandate de percheziție domiciliară și 74 mandate de aducere.

UPDATE 2 Anchetatorii de la DIICOT Timișoara au stabilit că gruparea din Timișoara a început să activeze din anul 2020.


La această grupare, au aderat, de-a lungul timpului, și alte persoane. ”Principala modalitate de aprovizionare cu droguri a grupării a constat în plasarea de comenzi prin intermediul darknetului și prin expedierea unor pachete prin intermediul unor firme de coletărie, în special din Olanda și Germania, pe parcursul cercetărilor reușindu-se documentarea unor transporturi de droguri sau substanțe cu efecte psihoactive de ordinul kilogramelor, realizate prin intermediul coletelor și a trimiterilor poștale. Distribuția stradală a drogurilor a fost atent monitorizată de liderii grupării, dar și de anumiți membri marcanți ai lumii interlope din Timișoara, care apelau inclusiv la acțiuni violente sau amenințări adresate dealerilor stradali sau altor persoane care intenționau să pătrundă pe piața ilicită a drogurilor. Actele de violență și amenințare au fost utilizate de grupare și pentru recuperarea datoriilor”, se arată în comunicatul DIICOT.

UPDATE 3 O familie de asistenți maternali a transformat patru copii în sclavi. Toate detaliile aici. 

UPDATE 4 Printre cei ridicați în dosarul de trafic de droguri este și luptătorul MMA Drăgan Boț, locotentul interlopului Sașa Marcov, cel care s-a bucurat de-a lungul timpului de protecția lui Lucian Boncu. Boș este apropiat și de un alt celebru traficant de cocaină din grupaea Boncu – Deian Miloșev.

2 COMENTARII

  1. Luați pisamas pe ai ca au terorizat orașul, ăștia au filme de America , taxe de protecție, încercarea de a controla tot traficul de droguri din Timișoara!
    Au distrus copii pe care iau făcut sa consume droguri după care au devenit săgeți ( fie cărăuși, dealeri, recuperatori , hoți, etc. )
    Faceți bine și luați pe toți , cum sa ii găsiți ? Simplu : întrați pe Facebook-ul lor și ii aveți acolo pe toți ca na ei sunt și genul de prosti care își fac singuri dosar nu trebuie sa le facă cineva :))
    Scăpați orașul de jegoși ăștia

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.