„Forme noi” create de Dumitru Gorzo, în expoziție la Timișoara

„Forme noi” create de Dumitru Gorzo, în expoziție la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

„Forme noi” este titlul noii expoziții semnate de artistul Dumitru Gorzo, cel care, mai bine de patru luni a creat în generosul spațiu al Garnizoanei Timișoara, care i-a fost atelier temporar. Vernisajul expoziției va avea loc în 26 octombrie, de la ora 18:00.

„Am deschis porțile acestui atelier temporar în iunie 2022. Pe toată perioada locuirii mele artistice în acest spațiu, timișorenii au avut ocazia să asiste la căutările, eșecurile și eventualele reușite ce constituie viața unui atelier de artist. Acum pun laolaltă toate lucrările care au crescut în acest spațiu și le ofer spre… vedere publicului, într-o expoziție. Lucrările de față sunt rezultatul unor ani de muncă și căutări.


Deși executate pe durata a aproximativ patru luni, în fosta Comenduire a Garnizoanei Timișoara, și având o relație directă cu orașul și clădirea în care s-au materializat, le văd ca pe o suită de concluzii și ca pe un punct de întâlnire. Un nod în biografia mea artistică” mărturisește Dumitru Gorzo, iar Paul D’Agostino, galerist și curator  din SUA, adaugă: „Cu siguranță, azi, noile sculpturi ale lui Gorzo sunt printre cele mai proaspete, puternice și semnificative, din perspectivă formală. Ele alarmează și dezarmează, intimidează și impun – poate sunt chiar fantomatice și fantasmagorice – dar și extrem de încântătoare, mistic-bizare, și nemaipomenit, sălbatic de vii”.

Expoziția, organizată în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Timiș și Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest, va fi deschisă la Garnizoana Timișoara până în 25 ianuarie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.