Francezul Karim Benzema a câştigat Balonul de Aur 2022

Francezul Karim Benzema a câştigat Balonul de Aur 2022

0
DISTRIBUIȚI
Foto: France Football / Facebook

Cea de-a 66-a ediție a ceremoniei Ballon d’Or îl are ca mare câștigător pe francezul Karim Benzema. Trofeul a fost decernat luni seara la Theatre du Chatelet, Paris. O serie întreagă de premii au fost înmânate luni seara unora dintre cei mai buni jucători din lume.

Trofeul Ballon d’Or, acordat în fiecare an de France Football i-a revenit lui Karim Benzema, în timp ce versiunea Ballon d’Or Féminin i-a fost atribuită pentru al doilea an consecutiv jucătoarei Barcelonei, Alexia Putellas.

Atacantul lui Real Madrid, Karim Benzema a primit titlul de jucător al sezonului 2021-2022 în Liga Campionilor, după ce a câştigat competiția cu Real Madrid.


În sezonul 2021-2022, Benzema și-a adus contribuția și la câștigarea campionatului Spaniei, a Supercupei Spaniei şi a Supercupei Europei.

Premiul a fost acordat pentru prima dată pe baza performanțelor obținute pe parcursul unui sezon, și nu pe parcursul unui an calendaristic – ceremonia din acest an fiind mutată din cauza viitoarei Cupe Mondiale din Qatar.

Câștigătorul Trofeului Kopa, acordat celui mai bun jucător sub 21 de ani, este în 2022 catalanul Gavi, în timp ce Trofeul Yashin, care recompensează cel mai bun portar, a ajuns în posesia belgianului Thibaut Courtois, portarul care a câştigat în vară cea de-a 14-a Ligă a Campionilor Europeni a celor de la Real Madrid, într-o finală în care a fost desemnat jucătorul meciului.

Trofeul Gerd Muller, oferit de France Footbal golgheterului sezonului, i-a revenit polonezului Robert Lewandowski, care a marcat 57 de goluri în sezonul trecut, dintre care 50 în 46 de meciuri pentru Bayern Munchen. El câștigă premiul pentru cel mai bun marcator pentru al doilea sezon consecutiv.

Sadio Mane, atacantul lui Bayern Munchen și al Senegalului, este câștigătorul inaugural al trofeului Socrates, acordat pentru contribuții umanitare.

Manchester City a fost desemnată câștigătoarea premiului acordat pentru cel mai bun club al anului.

Decizia se bazează pe faptul că City are cele mai multe nominalizări individuale la cele șase categorii, inclusiv Lucy Bronze, la fotbal feminin.

Liverpool s-a clasat pe locul al doilea. Real Madrid a terminat pe locul trei.

Cristiano Ronaldo, nominalizat pentru al 18-lea sezon consecutiv, s-a clasat pe locul 20 în urma votului din 2022 – dezamăgitor pentru standardele sale, dar mai bine decât adversarul său de-o viață, Lionel Messi, care nu a prins lista primilor 30 de jucători nominalizați.

Legenda lui Chelsea, Didier Drogba, fost internațional al Coastei de Fildeș a fost gazda serii, alături de Sandy Heribert, co-prezentatorul festivității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.