Iluminat public modernizat pentru încă șapte străzi din Timișoara. Ce valoare are...

Iluminat public modernizat pentru încă șapte străzi din Timișoara. Ce valoare are contractul

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a anunțat că va continua programul de modernizare a iluminatului public din oraș prin instalarea, în premieră, a unui sistem modern pe șapte străzi din zona de nord a orașului, mai exact în Calea Aradului Est.

Contractul de proiectare și execuție a fost semnat cu Elba Com SA, iar în urma lucrărilor vor fi construiți 73 de stâlpi, dotați cu 73 de corpuri de iluminat cu LED, care vor ilumina străzile Marcel Iancu, Marginii, Constantin Vâlceanu, Ion Barbu (parțial), Petru Culianu, Alexandru Paleologu, Neagu Djuvara.


De asemenea, va fi instalată o rețea subterană de cabluri de 2.125 de metri lungime.

Valoarea contractului este de 1.004.587,29 de lei (TVA inclus), iar durata este de 9 luni.

Iluminat public de ultimă generație a fost instalat deja pe trei artere principale din oraș, fiind acum în curs de calibrare și recepție. Pe stâlpii actuali au fost montate 531 corpuri de iluminat de tip LED, care au un consum cu 60% mai mic, și din care rezultă o scădere a gazelor cu efect de seră echivalentă cu 92 de tone. Arterele respective sunt Calea Aradului, Calea Torontalului și Calea Sever Bocu. Prin acest proiect se economisesc 320 MWh de electricitate pe an, iar luminile stradale vor fi controlate de la distanță printr-un sistem de telegestiune. Valoarea investiției este de 1.122.731,32 lei, cu TVA.

Municipalitatea a mai precizat că în Parcul Botanic, în următoarele săptămâni, se va finaliza instalarea a 219 stâlpi de iluminat public pietonal și extinderea sistemului electric pe o lungime de 3400 metri liniari. Proiectul de instalare, în premieră, a iluminatului public în Parcul Botanic are o valoare de peste 2,4 milioane de lei (TVA inclus), și este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, contribuția Primăriei Timișoara fiind de 2%, reprezentând co-finanțarea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.