A murit Onisim Colta, un apreciat artist din vestul țării

A murit Onisim Colta, un apreciat artist din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

Cunoscutul artist plastic arădean Onisim Colta s-a stins din viață în această dimineață, cel mai probabil în urma unui infarct.

Născut în data de 10 iunie 1952, în localitatea maramureșeană Baia Sprie, Onisim Colta a absolvit în 1976 secția de pictură a Institutului de Arte Platice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, efectuând apoi un stagiu de perfecționare postuniversitară în scenografie, la București. Încă de la absolvirea facultății până în prezent, a lucrat la Teatrul de Stat Arad, unde a conceput scenografia a peste 70 de spectacole. Onisim Colta a fost, deopotrivă, un reputat pictor și grafician, dar și autorul unor lucrări realizate prin alte mijloace de exprimare artistică, a devenit, în anul 1980, membru al Uniunii Artiștilor Plastici, președinte al filialei arădene între 1994 și 1998, iar de atunci, vicepreședinte al acesteia.


A fost, de asemenea, membru al Association Internaționale des Arts Plastiques din 1995, redactor artistic al revistei arădene „Arca” din anul 2000, a participat la tabere de creație în țară și străinătate și a avut peste 30 de expoziții personale și aproape o sută de expoziții de grup, naționale și internaționale. Excepționala sa carieră artistică a fost recompensată cu numeroase premii naționale și internaționale, iar în această vară, municipalitatea i-a decernat titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Arad pentru întreaga activitate, prin care a contribuit la ridicarea prestigiului orașului.

Trupul neînsuflețit al lui Onisim Colta va fi depus mâine, 8 octombrie, la ora 13:00, în holul teatrului arădean, unde cei care l-au cunoscut și prețuit pot veni pentru un ultim rămas bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.