Muzica jazz fabricată în Timișoara ajunge în Mexic: formația JazzyBIT susține cinci...

Muzica jazz fabricată în Timișoara ajunge în Mexic: formația JazzyBIT susține cinci concerte pe continentul american

0
DISTRIBUIȚI

Formația timișoreană JazzyBIT va susține un turneu în luna noiembrie în Mexic, în cadrul căruia trupa alcătuită din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) va cânta în 9 noiembrie în Guadalajara (Auditorio Consuelo Velázquez), Mexico City (12 și 13 noiembrie la Eurojazz Festival, Complejo Cultural Los Pinos și Jazzatlán Capital) și San Miguel de Allende (16 noiembrie – San Miguel Jazz Festival).

„Suntem uimiți mereu să vedem cât de departe ajunge muzica noastră și în câte locuri ajungem să cântăm, dar asta chiar ne-a luat prin surprindere! Jumătate din luna noiembrie o vom petrece în Mexic, urmând să cântăm de mai multe ori în Mexico City, dar și în Guadalajara și San Miguel de Allende.


Și nu oriunde! Avem onoarea să reprezentăm România la renumitul festival „Eurojazz” organizat de Centro Nacional de las Artes México dar și la San Miguel Jazz Festival. Vom cânta și în prestigiosul club de jazz Jazzatlán Capital din Mexico City și în cadrul unui eveniment organizat de Jalisco Jazz Festival în Guadalajara. Nu putem decât să mulțumim echipei Institutul Cultural Român și Ambasadei României în Mexic pentru colaborarea excelentă și ajutorul pe care ni l-au oferit. México, allá vamos! “, spun membrii trupei timișorene. Înaintea turneului din Mexic trupa JazzyBIT va mai susține concerte la Timișoara Jazz Festival (25 octombrie) și la Sibiu Jazz Festival (27 octombrie).

Formația JazzyBIT a lansat în luna mai a acestui an cel de-al treilea album discografic, „Drive”, care are un concept grafic realizat de Ovidiu Hrin și a a fost înregistrat la studioul SuperSize Recording din Budapesta, discul fiind mixat la The Bunker Studio în Brooklyn, New York City de către John Davis, producătorul care a câștigat în 2019 premiul Grammy pentru cel mai bun album de jazz instrumental.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.