Posibilă soluție între CJ Timiș și Primăria Timișoara pentru proiectul parcării supraetajate...

Posibilă soluție între CJ Timiș și Primăria Timișoara pentru proiectul parcării supraetajate din zona centrală

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a anunțat că, în sfârșit, comisia de negociere formată de Consiliul Județean Timiș și Consiliul Local Timișoara găsit o soliție pentru deblocarea proiectului parcării multietajate din centrul orașului.

Astfel, municipalitatea își va ceda partea din teren, în schimbul căreia va primi cinci hectare în apropierea Timișoarei, planul fiind ca acolo să fie amenajată o nouă pepinieră pe care vor crește arborii și plantele perene de plantat în oraș.

„Am insistat ca situația să fie discutată în cadrul acestei comisii și mă bucur că în sfârșit, după ani de blocaj și luni de zgomot politic inutil, aceasta a fost deblocata cu o soluție elegantă.


Parcela de teren pe care o deține Primăria în zona centrală va fi dată la schimb pe un teren de 5 hectare în apropierea Timișoarei, detaliile urmând a fi stabilite. Consiliul județean va putea merge înainte cu o parcare multietajată pe un teren lângă Piața Operei, care va fi în folosul tuturor timișorenilor. Actuala pepinieră a orașului, gestionată de Horticultura, este o rămășiță a vechii pepiniere unde odinioară creșteau sute de soiuri de plante. Terenul a ajuns, prin căi destul de dubioase, în proprietate privată și orașul nu mai are un teren care să se preteze pentru pepinieră. Cu acest schimb, Timișoara va avea din nou posibilitatea de a-și produce plantele și florile care se plantează în oraș și să reînvie tradiția creării de noi soiuri. Mulțumesc membrilor comisiei că au ajuns la un acord – președinte din partea Municipiului Timișoara este viceprimarul Cosmin Tabără – și sper să concretizeze detaliile în cel mai scurt timp”, a transmis primarul Fritz.

Dacă soluția găsită de comisia de negociere va fi pe placul părților, urmează ca atât CJT, cât și consiliul local să aprobe prin vot acest schimb de terenuri, după care consiliul județean poate demara proiectul parcării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.