Război în Ucraina, ziua 220. Zelenski afirmă că trupele ucrainene fac progrese...

Război în Ucraina, ziua 220. Zelenski afirmă că trupele ucrainene fac progrese notabile în estul țării

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1172637372">

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că armata țării sale a obținut „rezultate semnificative” în est și a menționat Lyman, un bastion ocupat de ruși, pe care forțele pro-Moscova se luptă să îl păstreze, scrie Reuters.

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat anterior că trupele au capturat satul Drobysheve, la aproximativ 10 km la nord-vest de Lyman, în estul regiunii Donețk.

Lyman a fost în centrul unor lupte reînnoite de când Ucraina a înfrânt forțele rusești din regiunea Harkov, aflată în apropiere, într-o contraofensivă fulgerătoare luna aceasta.

„Avem rezultate semnificative în estul țării noastre … toată lumea a auzit ce se întâmplă în Lyman”, a declarat Zelenskiy într-un mesaj video.

„Aceștia sunt pași care înseamnă mult pentru noi”, a adăugat el, dar nu a dat detalii.

Șeful administrației susținute de Rusia în regiunea Donețk a declarat mai devreme vineri că Lyman era „semi-încercuit” de armata ucraineană și că veștile de pe front erau „alarmante”.

Într-un mesaj postat pe Telegram, Denis Pușilin a recunoscut că forțele sale nu mai controlează în totalitate nici Drobysheve, nici Yampil, la sud-est de Lyman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.