Revanşa „Chirurgului”: CSC Dumbrăviţa, bătută clar de Braşovul lui Dan Alexa în...

Revanşa „Chirurgului”: CSC Dumbrăviţa, bătută clar de Braşovul lui Dan Alexa în Liga 2. Stan: „Mi-e rușine de modul în care am jucat”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: https://www.monitorulexpres.ro/

CSC Dumbrăviţa a suferit azi al doilea eşec la rând în deplasările din „B” şi a treia înfrângere consecutivă, dacă ţinem cont de eşcul din Cupă cu Rapid. Alb-verzii au ţinut piept lui FC Braşov doar o repriză, dar au cedat complet în partea secundă. S-a încheiat 4-0 (1-0) pentru formaţia pregătită de Dan Alexa, în condiţiile în care înaintea partidei cele două adversare de pe „Tineretului” se aflau la egalitate de puncte.

Bulgarul Angelov a deschis scorul în minutul 19, după ce amfitrionii mai rataseră câteva oportunităţi. Acesta a rămas singur cu Trifon şi a făcut 1-0. Scor care a fost majorat de acelaşi Milcho Angelov abia din minutul 58, când atacantul a marcat de această dată cu cpaul. Pe final bănăţenii au cedat complet iar Şaim Tudor a făcut 3-0 din minutul 83 şi a stabilit scorul final dintr-o lovitură liberă patru minute mai târziu.

Scorul s-a deschis în minutul 19, atunci când Spătaru a săltat balonul peste defensiva noastră, iar Milcho Angelov, plecat din poziție regulamentară, l-a învins pe Trifon din situație unu contra unu. Echipa noastră a încercat să ofere o replică până la pauză, însă acțiunile ofensive nu și-au găsit finalizarea. Pe contraatac, brașovenii au continuat să fie periculoși, dar la cabine s-a intrat cu avantaj minim pentru gazde. Timişenii puteau înscrie golul de onoare în prelungiri, prin Simon, dar acesta a şutat pe direcţia portarului originar din Jimbolia – Micu.

Acest 0-4 a fost totodată şi cel mai clar eşec în eşalonul secund până acum pentru dumbrăviţeni, care rămân cu 13 puncte şi ocupă acum poziţia a 15-a. În etapa a 13-a, sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 11, Poli Iaşi, depăşită în Cupă, vine iarăşi pe arena „Ştefan Dobay”, cu antrenorul nou Leo Grozavu şi probabil un prim 11 mult modificat.

FC Brașov (antrenor Dan Alexa): Micu – A. Marc, Fustar (c), T. Oltean – Burlacu, R. Lazăr (86, Z. Mitrov), Diogo Izata (76, Amorim), Spătaru (76, Lambrinoc), Dumbravă – Chică Roșă (76, Tudor Saim), Angelov (86, Mbombo).

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț, Gîsă, C. Toma – T. Bodri (77, Bickling), Tănase, Olaru (81, Grigoriu), Grancea (59, Curea), Ghinescu (cpt.) – Paulevici (59, Simon), L. Bodri (77, D. Popa).

„Am spus-o și înaintea meciului, nu aveam de ce să îmi iau revanșa în fața Dumbrăviței. Atunci a fost o dublă manșă destul de echilibrată, iar ei au jucat foarte bine.


Eu chiar locuiesc în Dumbrăvița, buletinul meu e acolo, am foarte mulți prieteni acolo și nu era vorba sub nicio formă de revanşă. Ne doream foarte mult să câștigăm pentru că aveam nevoie de cele trei puncte. Mă bucur că am reușit un scor concludent, pentru că nouă ne-a lipsit foarte mult golul. Am avut evoluții foarte bune în unele meciuri, în care n-am băgat-o în poartă. Azi ne-a ieșit și din acest punct de vedere. Am controlat jocul de la început până la final, iar Dumbrăvița cred că a dat primul șut pe poartă spre finalul jocului. A fost o victorie clară și mă bucură evoluția jucătorilor mei, au evoluat cu multă determinare. E foarte important că avem un pic de liniște, pentru că dacă n-am fi câștigat am fi fost în zona retrogradării. Nici acum nu suntem scăpați de acolo, dar mă bucură evoluția… Cunoșteam foarte bine Dumbrăvița. E o echipă pe care dacă o lași să joace îți pune foarte mari probleme. Așa a fost în unele momente și azi, ne-au ținut destul de mult în zona careului nostru. E o echipă care nu are presiune, care înaintea etapei avea același număr de puncte ca și noi”, a declarat Dan Alexa, tehnicianul bănăţean al braşovenilor.

„Mi-e rușine de modul în care am jucat. Nu neapărat de rezultat, care putea fi chiar mai rușinos având în vedere ocaziile pe care le-au mai avut cei de la Brașov. Sper ca și jucătorilor să le fie rușine de modul în care ne-am prezentat astăzi, pur și simplu am pierdut vremea degeaba. Am venit la Brașov să bifăm un meci. Am fost relaxați și deconectați, exact ca săptămâna trecută, în meciul cu Miercurea Ciuc. Așa am arătat și azi, poate chiar mai rău. Totul se trage de la meciul cu Rapid, în care am reușit o prestație bună și ăsta e fotbalistul român… Ni se urcă la cap, ce mari fotbaliști suntem noi! Sută la sută asta e explicația. Și la antrenamente avem mari probleme de concentrare, de atitudine și de aici rezultă ceea ce s-a întâmplat aici, Clasamentul asta arată acum, că suntem cea mai bună echipă din Timiș. Dar la ceea ce am arătat azi, vă întreb eu: Dumbrăvița e cea mai bună din Timiș? Atunci cum arată celelalte? Cred că e o conjunctură că suntem înaintea Politehnicii și a Ripensiei în acest moment. Suntem o echipă fără valori, care am agonisit punctele de până acum prin foarte multă muncă, prin atitudine, exact ceea ce ne lipsește de o săptămână și jumătate!”, a spus Cosmin Stan, „principalul” lui CSC Dumbrăviţa.

„Avem un lot de 26 de jucători. Ar fi foarte simplu să spun acum că ne-au lipsit căpitanul Zurbagiu, mijlocașul central de creație Martinov, că ne-a lipsit Ungureanu, deci jucători foarte buni, esențiali. Ar fi foarte ușor să arunc vina pe aceste absențe. Dar avem 26 de jucători, a venit șansa altora să joace și s-au prezentat lamentabil. Trebuie luate măsuri, atâta vreme cât pierzi două meciuri la rând cu 3-0 și 4-0. Îmi pare rău că nu am mers pe planul meu până la capăt, pe primul 11 pe care dorisem inițial să îl trimit azi în teren. M-am răzgândit și cred că am greșit”, a continuat tehnicianul alb-verzilor.

„Dan Alexa și-a luat revanșa cu vârf și îndesat pentru ceea ce s-a întâmplat la barajul cu Reșița. În cariera mea de antrenor, cred că a fost una dintre cele mai rușinoase înfrângeri. Repet, nu neapărat prin scor ci prin modul în care am jucat, într-un meci televizat. Ne-am făcut de rușine în întreaga țară!”, a mai spus Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.