Război în Ucraina, ziua 252. O mie de puncte termice vor fi...

Război în Ucraina, ziua 252. O mie de puncte termice vor fi înființate la Kiev

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

1.000 de „puncte termice” vor fi înființate la Kiev înainte de venirea iernii, astfel încât locuitorii capitalei ucrainene să aibă alternativă la sistemul centralizat de termoficare. Măsura a fost luată deoarece Rusia continuă să lovească elementele de infrastructură din marile orașe ale Ucrainei.

1.000 de puncte termice vor fi înființate în toată capitala ucraineană înainte de iarnă.


Vitali Klitschko, primarul Kievului, a declarat că orașul se pregătește pentru o potențială pierdere a sistemului de încălzire în urma unor noi lovituri asupra instalațiilor de alimentare cu energie și apă.

Atacurile cu rachete și drone au avariat 40% din infrastructura energetică a Ucrainei și au lăsat pentru perioade timp zone mari din Kiev fără electricitate și apă, ceea ce a dus la raționalizarea energiei electrice. Klitschko a mai spus că autoritățile orașului iau în considerare diferite scenarii din cauza atacurilor cu rachete.

„Cel mai rău este scenariul în care nu vom avea deloc energie electrică, apă, încălzire urbană. Pentru acest caz, pregătim peste 1.000 de puncte de încălzire în orașul nostru”, a explicat primarul Kievului.

Locurile vor fi echipate cu generatoare și vor avea un stoc de produse de primă necesitate, a precizat edilul ucrainean.

Ucrainenii care au părăsit țara din cauza războiului cu Rusia au fost îndemnați să rămână în străinătate pe perioada iernii. Kievul a acuzat Moscova că a provocat o nouă criză umanitară, forțând numeroși oameni să fugă din zonele atacate cu rachete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.