Război în Ucraina, ziua 279: Blinken va anunţa la reuniunea NATO de...

Război în Ucraina, ziua 279: Blinken va anunţa la reuniunea NATO de la Bucureşti o nouă asistenţă pentru rețeaua electrică ucraineană

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-62155580">

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va anunța marți o nouă asistență pentru restabilirea capacității de transmisie a energiei electrice a Ucrainei după atacurile rusești care vizează rețeaua energetică a țării, a declarat un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat, conform Reuters.

Blinken a sosit în România luni seara, înaintea unor întâlniri cu aliații din NATO și cu miniștrii de externe din Grupul celor șapte economii avansate.

Ministrul ucrainean de externe le-a spus unor diplomați NATO aflați în vizită la Kiev mai devreme în cursul zilei că transformatoarele sunt cel mai mare element al infrastructurii energetice care trebuiesc reparate.

Oficialul american, care a informat reporterii sub rezerva anonimatului, a declarat că Washingtonul a colaborat cu furnizorii americani de utilități și hardware și cu națiunile europene pentru a localiza echipamente care pot ajuta la refacerea stațiilor de înaltă tensiune avariate de loviturile rachetelor rusești.

Blinken va folosi o întâlnire de marți a unui nou grup de coordonare în domeniul energiei, care include G7 și alte națiuni, pentru a „prezenta o parte din ceea ce Statele Unite au reușit să mobilizeze și planurile noastre de a trimite aceste echipamente în Ucraina cât mai repede posibil, în următoarele câteva săptămâni”, a declarat oficialul.

Oficialul nu a precizat ce formă va lua asistența sau cât de mult va valora aceasta.

De asemenea, Washingtonul a încurajat și alte țări să facă același lucru pentru ca Kievul să poată evita pene de curent care lasă milioane de oameni în întuneric și fără încălzire.

În perioada 29-30 noiembrie 2022 are loc, la București, Reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.