EXCLUSIV Imaginile care arată cum talibanul a evadat în nici 30 de...

EXCLUSIV Imaginile care arată cum talibanul a evadat în nici 30 de secunde din centrul închis de la Horia. Cum încearcă IGI să acopere incidentul deosebit de grav

1
DISTRIBUIȚI

Momentul în care afganul declarat indezirabil de autoritățile române a reușit să evadeze din Centrul Centrul de Cazare a Străinilor luați în Custodie Publică din localitatea Horia a fost surprins de camerele de supraveghere. Vă reamintim că este vorba de un centru închis, în care străinii care sunt aduși aici ar trebui, cel puțin teoretic, să aibă un regim similar cu cel din pușcării. Cetățeanul afgan, Darwesh Muhamadulah, în vârstă de 20 de ani, din provincia Logar, era de câteva luni în centrul de la Horia după ce a fost declarat indezirabil de către Curtea de Apel București și s-a decis expulzarea acestuia din România. Asta după ce SRI a stabilit că prin acțiunile sale de propagandă pentru a recruta noi membrii pentru organizații teroriste a adus atingere siguranței naționale.

În imagini se observă cum bărbatul, îmbrăcat în negru sare gardul de lângă una dintre clădirile centrului și ajunge în curtea din spate în fugă. Afganul ajunge lângă gardul cu sârmă ghimpată și se îndreaptă spre unul dintre colțuri, unde se află turnurile de supraveghere.


În una dintre zonele întunecate, individul sare gardul și dispare în noapte. Afganul a evadat în 13 decembrie, la ora 18,55, iar din momentul în care sare primul gard și până părăsește centrul IGI nu trec mai mult de 25 de secunde. A fost prins, ieri, între orașul Curtici și comuna Zimandu Nou.

Cum a fost posibil ca individul, despre care se știa că este extrem de periculos și reprezintă un pericol pentru siguranța națională a reușit să părăsească camera în care era cazat, apoi clădirea și să sară gardurile fără să fie observat de niciunul dintre cei care ar fi trebuit să asigure paza rămâne un mister. Deși au trecut patru zile de la acest incident, Inspectoratul General pentru Imigrări refuză să facă lumină asupra acestei situații extrem de grave. Când a fost întrebată, astăzi, cum a reușit afganul să părăsească fără probleme clădirea, inspectorul principal Maria Cristea, purtătorul de cuvânt al IGI, ne-a spus că ”să ne faceți o solicitare scrisă pe mail. Pe acest caz nu mai putem să ieșim public”.

Vă reamintim că, de-a lungul timpului, la centrul de la Horia au fost mai multe evadări spectaculoase, migranții tăind gratiile și coborând pe cearșafuri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.