Firmele nașei lui Alfred Simonis și a verișoarei ei, contracte pe bandă...

Firmele nașei lui Alfred Simonis și a verișoarei ei, contracte pe bandă rulantă, prin achiziție directă, pe bani din PNRR și ITI Delta Dunării

4
DISTRIBUIȚI

Două firme înființate recent au obținut anul acesta 40 de contracte de consultanță IT pentru digitalizarea instituțiilor, în total peste jumătate de milion de euro. Banii sunt luați doar prin achiziție directă, de la primării din Tulcea, Constanța, Vaslui și un spital din Timiș, prin programele europene ITI Delta Dunării și PNRR, se arată într-o anchetă realizată de info-sud-est.ro.

Una dintre firme, Maxor Consulting, este deținută de Camelia Huțan, nașa lui Alfred Simonis, șeful de grup al deputaților PSD și președintele PSD Timiș, și a obținut primul contract la doar o lună după înființarea companiei. Firma specializată în consultanță IT a fost înființată de Camelia Veronica Huțan în martie 2022 și are sediul într-un apartament din Sectorul 3 al capitalei. O lună mai târziu, societatea obținea primul contract pe bani europeni, semnat cu Primăria Grindu din Tulcea, pentru servicii de consultanță. Valoarea contractului era de 25.000 de euro. După patru zile de la prima achiziție, firma mai semna un alt contract de consultanță, cu Primăria Măcin, de aproximativ 24.000 de euro.


În luna următoare, societatea lui Huțan încheia alt contract cu Primăria C.A. Rosetti, aflată tocmai la capătul Deltei, de 25.000 de euro.

Conform declarațiilor de avere ale soțului Cameliei Huțan, Adrian Darius Huțan (agent rutier în Timiș), femeia apărea „casnică” în dreptul veniturilor, în documentele aferente anilor 2010, 2013, 2014, 2015 și 2017. În august 2018, Camelia Huțan și soțul său i-au cununat pe Alfred și Elena Simonis, iar din 2019 nașa este consilieră la cabinetul parlamentar al finului.

Dorica Pop, verișoara nașei lui Simonis, cu experiență în catering și brutărie, deține cea de-a doua firmă, Athos Total Consulting, care a obținut și câte 21 de contracte într-o singură lună. Firma nu figura cu angajați anterior achizițiilor. În multe dintre cazuri, achizițiile au fost finalizate la câteva minute de la inițierea procedurii în SEAP. Athos Total Consulting a primit într-o singură lună, din 10 noiembrie în 9 decembrie, 21 de contracte, în valoare totală de 54.000 de euro din PNRR, de la primării din județul Vaslui.

Conform info-sud-est.ro, multe dintre rapoartele de consultanță au fost livrate în același timp, la doar câteva zile de la semnarea contractelor, deși documentele ar fi trebuit să conțină analize și concluzii în urma studierii arhivelor și registrelor primăriilor. Jurnaliștii au analizat toate achizițiile și au parcurs o parte din rapoartele livrate la finalul consultanței, constatând că, în mare parte, conținutul acestora este copy paste, deși trebuia să fie personalizat, specific pentru fiecare primărie.

Contactat de jurnaliștii info-sud-est.ro, Alfred Simonis le-a comunicat printr-un mesaj pe Whatsapp că „Nu pot răspunde la asemenea aberații! Nu mă interesează ce fac în privat angajații mei! Salariul este de aproximativ 4.000 lei. Iar data angajării e anterioară nunții. Happy? Totul e tendențios”.

Conform surselor G4Media.ro, Alfred Simonis i-a cerut, vineri dimineață, demisia consilierei sale Camelia Huțan în urma publicării investigației Info Sud-Est. Camelia Huțan și-a dat demisia din funcția de consilier la cabinetul parlamentar al liderului deputaților PSD, mai precizează sursele citate.

4 COMENTARII

  1. Alfred Simonis are 37 de ani, era un copil la Revolutie, face parte din generatia tinerilor de la care asteptam o schimbare in politica romaneasca. Ce facem acum, renuntam la speranta pusa intr-o intreaga generatie sau renuntam la Simonis ?

  2. despre ce dracu mai vorbim….renuntam la el…..e clar ca sangele apa nu se face …e urmasul comunistilor,nenorocitul….nu am probe cum se zice mai de vreo 10 ani…dar e cusuta cu ata ALBA pe stofa NEAGRA

  3. A inceput razboiul cu Grindeanu! Sorine nu ai loc de Fredy? Fara Fredy esti mancat in Timis. El munceste si tu o freci prin Bucuresti. Lasa ca o sa dam drumul si noi la materiale si vedem…..Ai vrut razboi atunci sa scoatem cutitele pe masă. Cretinule

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.