Război în Ucraina, ziua 330. SUA va oferi un pachet de ajutor...

Război în Ucraina, ziua 330. SUA va oferi un pachet de ajutor militar în valoare de 2,5 miliarde de dolari

0
DISTRIBUIȚI

Statele Unite sunt pe cale să finalizeze un pachet uriaș de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare totală de aproximativ 2,5 miliarde de dolari în armament, incluzând, pentru prima dată, vehicule de luptă Stryker, au declarat pentru CNN două surse.

Pachetul nu este încă finalizat, a spus una dintre surse, dar ar putea veni înainte de sfârșitul săptămânii.

Noul pachet este unul dintre cele mai mari anunțate de la începutul războiului, în februarie anul trecut, potrivit uneia dintre surse. Acesta ar include mai multe vehicule blindate Bradley Fighting Vehicles care, combinate cu Strykers, reprezintă o escaladare semnificativă a puterii vehiculelor blindate pe care SUA le-a angajat în Ucraina pentru lupta sa împotriva Rusiei.


Vehicule rezistente la mine, cunoscute sub numele de MRAP, se află, de asemenea, pe listă, a precizat sursa.

Pachetul nu este așteptat să includă tancuri sau rachete cu rază lungă de acțiune, pe care Kievul le-a cerut în mod repetat. Se așteaptă ca SUA să trimită Ucrainei mai multă muniție pentru sistemele de artilerie și sistemele de rachete HIMARS.

Oficialii ucraineni au făcut un lobby înverșunat la Washington pentru rachete cu rază de acțiune mai lungă, cunoscute sub numele de Sisteme de rachete tactice ale armatei (ATACMS), care au o rază de acțiune de aproximativ 300 de kilometri. Administrația Biden s-a opus trimiterii acestora de teama escaladării conflictului. De asemenea, administrația a respins trimiterea tancurilor M1 Abrams din cauza complicațiilor logistice și de întreținere.

Administrația Biden intenționează, de asemenea, să ofere 125 de milioane de dolari pentru sprijin suplimentar în domeniul energiei pentru Ucraina, potrivit Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională. Finanțarea, care va fi extrasă din Legea suplimentară de alocare a creditelor pentru Ucraina pentru anul 2023 aprobată în decembrie, se bazează pe contribuțiile existente pentru a ajuta Ucraina în fața atacurilor din partea Rusiei.

„USAID va utiliza cele 125 de milioane de dolari pentru a achiziționa echipamente vitale, inclusiv turbine, autotransformatoare de înaltă tensiune, echipamente de reparare a substațiilor de distribuție și energie de rezervă pentru serviciile de alimentare cu apă și încălzire urbană din Kiev”, se arată într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.