Fostul procuror timișorean Alex Florența, propunerea ministrului Justiției pentru funcția de procuror...

Fostul procuror timișorean Alex Florența, propunerea ministrului Justiției pentru funcția de procuror general al României

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Justiției a anunțat că Alex Florența, fostul șef al DIICOT Timișoara și împuternicit la conducerea Serviciului de crimă organizată din cadrul structurii centrale a anti-mafia, este propunerea pentru funcția de Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorul Alex Florenţa a venit în 2014 la DIICOT Timişoara, după ce anterior a condus biroul Sibiu al DIICOT. Printre dosarele grele instrumentate de Florenţa se numără cel al reţelei de cămătari şi notari de la Sibiu, prejudiciul fiind de peste un milion de euro, sau cel al reţelei care a umplut vestul României cu euro falşi, în care au fost trimişi, recent, în judecată  peste 40 de inculpaţi.

În 2015 a fost transferat la DNA Timișoara pentru scurt timp după care a revenit la DIICOT Timișoara, structură pe care a condus-o până în ianuarie 2021 când a fost numit interimar în structura centrală a DIICOT ca procuror șef al Biroului Tehnic și de criminalistică, iar apoi a preluat și coducerea Serviciului de crimă organizată.

Cât a condus DIICOT Timișoara, Florența a instrumentat mai multe dosare, printre acestea aflându-se dosarul de trafic de cocaină al grupării conduse de Lucian Boncu, cel al grupării de contrabandă și șpagă din vama Moravița sau dosarul planului de asasinare a editorului șef al PRESSALERT.ro.


Acestea nu au rămas fără răspuns din partea crimei organizate, fiind pus la punct un adevărat plan care a vizat compromiterea lui Alex Florența și a celor care au fost implicați în anchetarea acestor cazuri.

Interviurile celor doi candidați, Alex Florența și Gabriela Scutea, s-au desfășurat în 20 februarie în fața Comisiei de interviu constituită, potrivit legii, din reprezentanții Ministerului Justiției, ai CSM, INM și ASE și compusă din ministrul Justiției, secretari de stat, procurori, un profesor de management şi un psiholog.

Mai jos puteți urmări înregistrarea interviului lui Alex Florența:

De asemenea, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat că propunerea pentru funcția de procuror șef al DNA este Marius Ionuț Voineag, adjunct al Secției pentru urmărire penală și criminalistică din Parchetul general și fost șef al Serviciului de combatere a macrocriminalității economico-financiare din cadrul DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.