Primarul din Șandra, în sfârșit demis după ce a ignorat mai multe...

Primarul din Șandra, în sfârșit demis după ce a ignorat mai multe luni o hotărâre definitivă a instanței

2
DISTRIBUIȚI
Șandra

Prefectul de Timiș a anunțat astăzi că a emis ordinul de încetare a mandatului de primar al comunei Şandra pentru liberalul Luchian Savu, care ar fi trebuit să părăsească funcția de ceva vreme.

„Am emis ordinul de încetare a mandatului de primar al comunei Şandra, domnul Luchian Savu, dat fiind că raportul ANI privind incompatibilitatea domnului primar a rămas definitiv în instanță.


Atribuțiile funcției de primar vor fi preluate din acest moment de viceprimarul comunei”, a anunțat Mihai Ritivoiu (PSD).

Primarul penelist al comunei Șandra, Luchian Savu, a continuat să ocupe funcția, deși a pierdut procesul cu ANI, după ce, în primul său mandat, cel dintre anii 2012-2016, exercitase simultan funcția de primar cu cea de membru al consiliului de administrație la școala din localitate. Cererea sa privind suspendarea executării deciziei ÎCCJ din ianuarie 2022 a fost respinsă printr-o hotărâre definitivă a aceleiași instanțe judiciare.

La 29 septembrie 2022, Luchian Savu, edilul liberal al comunei Șandra, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Cu toate că, potrivit Codului Administrativ, în termen de zece zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești, secretarul primăriei are obligația de a întocmi un referat care să arate motivul legal de încetare a mandatului primarului și să-l înainteze prefectului, acesta nu a fost întocmit timp de aproape cinci luni.

2 COMENTARII

  1. Cetatenii comunei Sandra pot rasufla usurati ca au scapat de abuzurile facute de suspendat.
    Pot privi in viitor ca banii platiti pentru apa infestata, impozit si taxe vor fi folositi in folosul comunei si nu pe gulasuri si slugi ce lucreaza primarului suspendat, acasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.