Procurorul care a instrumentat dosarul planului de asasinare a jurnalistului Dragoș Boța,...

Procurorul care a instrumentat dosarul planului de asasinare a jurnalistului Dragoș Boța, candidează pentru funcția de procuror general al României. Cine a mai intrat în competiție alături de Alex Florența pentru posturile cheie din Ministerul Public

1
DISTRIBUIȚI

Ministerul Justiției a anunțat cine sunt procurorii care și-au depus dosarele și îndeplinesc condițiile pentru a candida la funcțiile de procurorul general al României, șef al DNA și șef al DIICOT. La funcția de procuror general al României, Gabriela Scutea, care ocupă funcția, a intrat în competiție cu procurorul Alex Florența, cel care a instrumentat dosare cheie care au vizat crima organizată din Timișoara.

Procurorul Alex Florenţa a venit în 2014 la DIICOT Timişoara, după ce anterior a condus biroul Sibiu al DIICOT. Printre dosarele grele instrumentate de Florenţa se numără cel al reţelei de cămătari şi notari de la Sibiu, prejudiciul fiind de peste un milion de euro, sau cel al reţelei care a umplut vestul României cu euro falşi, în care au fost trimişi, recent, în judecată  peste 40 de inculpaţi.

În 2015 a fost transferat la DNA Timișoara pentru scurt timp după care a revenit la DIICOT Timișoara, structură pe care a condus-o până în ianuarie 2021 când a fost numit interimar în structura centrală a DIICOT ca procuror șef al Biroului Tehnic și de criminalistică, iar apoi a preluat și coducerea Serviciului de crimă organizată.

Cât a condus DIICOT Timișoara, Florența a instrumentat mai multe dosare, printre acestea aflându-se dosarul de trafic de cocaină al grupării conduse de Lucian Boncu, cel al grupării de contrabandă și șpagă din vama Moravița sau dosarul planului de asasinare a editorului șef al PRESSALERT.ro.


Acestea nu au rămas fără răspuns din partea crimei organizate, fiind pus la punct un adevărat plan care a vizat compromiterea lui Alex Florența și a celor care au fost implicați în anchetarea acestor cazuri.

La DNA, lupta se dă între actualul șef Crin Bologa și procurorul Marius Voineag, de la aceiași structură.

La DIICOT în competiție au intrat trei procurori – Oana Pâțu, cea care conduce interimar structura anti-mafia, Alina Albu și Ioana Albani.

1 COMENTARIU

  1. Mult noroc domnului Florența ! A curățat Timișoara de o parte din cancer . Sa speram ca cine ii ia locul după ce câștiga concursul continua vidanjarea “interlopilor” și polițiștilor care le țin spatele . Mult succes încă o data !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.