Casă cuprinsă de flăcări din cauza unei sobe, la Timișoara. Sfaturile pompierilor...

Casă cuprinsă de flăcări din cauza unei sobe, la Timișoara. Sfaturile pompierilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1937448937">

Pompierii timișoreni au fost solicitați astăzi, în jurul orei 16:30, să intervenă de urgență pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință situată pe strada Vasile Cârlova din Timișoara.

„A fost alertat Detașamentul 1 de Pompieri Timișoara și trimiși la locul intervenției un ofițer și 15 subofițeri cu o autospecială de primă intervenție și comandă, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară mecanică de lucru și salvare de la înălțimi și o ambulanță SMURD. În sprijin a fost trimisă o autospecială de stingere cu cinci pompieri din cadrul Detașamentului 2 Timișoara. La sosirea echipelor de intervenție la locul evenimentului s-a constatat că incendiul se manifesta cu ardere generalizată la nivelului etajului locuinței, pe o suprafață de aproximativ 60 mp și la acoperiș, pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Intervenția pompierilor a limitat extinderea incendiului la celelalte încăperi de la etaj și parter, dar și la vecinătăți”, a transmis ISU Timiș.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind „jar sau scântei căzute din sistemul de încălzire (sobă fară acumulare de căldură)”.

Pompierii reamintesc câteva măsuri esențiale ce trebuie respectate:

▶️ Verificați coșurile de evacuare a fumului, reparați-le, izolați-le și curățați-le periodic.
▶️ Evitați improvizațiile la nivelul instalațiilor termice și electrice și efectuați verificări periodice ale acestora.
▶️ NU alimentați mai mulți consumatori electrici din același prelungitor (aceeași priză) în același timp.
▶️ NU utilizați substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului.
▶️ Evitați fumatul în imediata apropiere a lichidelor/materialelor combustibile.
▶️ Izolați sursa de căldură față de podea și pereții din încăpere.

De asemenea, pentru reducerea riscului producerii unor asemenea incendii, se interzice:

▶️ folosirea sobelor cu acumulare de căldură amplasate pe pardoseală combustibilă şi fără a avea în faţa uşiţelor de alimentare o tablă cu dimensiunea de 70 x 50 cm;
▶️ amplasarea sobelor la o distanţă mai mică de 1 m faţă de pereţii combustibili sau alte materiale combustibile ori mai mică de 70 cm faţă de pereţii combustibili izolaţi.
▶️ ca sobele de metal să fie amplasate pe pardoseli din materiale combustibile fără asigurarea izolaţiei termice necesare;
▶️ supraîncălzirea sobelor deoarece pot aprinde uşor obiectele combustibile din jur.

În eventualitatea producerii unei situații de urgență, solicitați intervenția pompierilor la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Informații despre modul de comportare i‌n cazul producerii unor situat‌ii de urgent‌a‌ pot fi obt‌inute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.