Silviu Genescu a lansat o nouă carte: „Nu-mi rămâne altceva de făcut...

Silviu Genescu a lansat o nouă carte: „Nu-mi rămâne altceva de făcut decât să scriu în continuare, vă promit asta“

0
DISTRIBUIȚI

La sfârșitul săptămânii trecute, sciitorul timișorean Silviu Genescu și-a lansat noua carte „Desprindere lentă“, evenimentul desfășurat la Viniloteca având parte de un public avizat.

Desprindere lentă este o sumă de lumi incredibile, familiare oarecum iubitorilor de science fiction, șocante pentru cei care le descoperă pentru prima oară. Dacă parte din povestiri au cheie clasică, altele, cum este nuvela care dă titlul volumului, rup o frântură dintr-un univers bine conturat, viu, complicat și foarte detaliat, în care drame, idealuri mărețe, personaje luxuriante și societăți diverse își desfășoară viața curentă la fel de natural ca orice fenomen cosmic, într-o încrengătură demnă de marele subgen SF new space opera. O carte Hard SF, poate cea mai bună de la noi în acest moment.

Silviu Genescu este un autor fascinat de contactul cu extratereștrii și cel dintre extratereștri, de saltul, voluntar sau nu, dintr-un univers într-altul, dintr-un timp într-altul, de new space opera și de inteligența artificială strecurată insidios printre oameni. Ceea ce îl distinge pe Silviu Genescu de alți autori care explorează aceleași teme este gama de instrumente folosite pentru a dezvălui frontiera dintre spații paralele și secvențe temporale și intervenția, doar aparent subtilă, a elementului extraterestru: blândele pasiuni umane, ca muzica și șahul, sau – într-un mod pe cât de neașteptat, pe atât de mișcător – lacrimile. Este doar o parte din recuzita unui autor de science-fiction român remarcabil, a cărui sensibilitate iese la lumină și prin personajele sale, locuitori, asemenea lui, ai lumilor spectaculoase pe care le creează.

„Prozator, traducător, grafician şi redactor SF, Silviu Genescu este un remarcabil profesionist al genului, cu o nu foarte largă, dar expresivă paletă de mijloace combinatorii, capabile să dea subiectelor sale senzaţionale credibilitate la nivel ficţional şi valoare la cel al tratamentului literar.


Este.un ins inteligent, inventiv, dispus să şocheze din start şi să-şi dezvolte subiectele în regimul unor efecte ce ţin de senzaţional, operând degajat cu elementele unui miraculos de extracţie fantastică, reconvertit însă discret la exigenţele genului SF.”spune Mircea Opriță despre autor.

„ Au vorbit despre carte Lucian Ionică, un vechi prieten și coleg de breaslă, Mimo Obradov, prieten și mai vechi, Viorel Marineasa, Dorin Davideanu și Costel Babos. Și nu în ultimul rând, Antuza Genescu, editorul cărții. Ne-am simțit bine în ambianța sonoră și ideatică de la Viniloteca, alături de Emil și Mari Biebel, amfitrionii noștri. Iar mie nu-mi rămâne altceva de făcut decât să scriu în continuare. Vă promit asta“, spune Silviu Genescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.