Un cetățean olandez a încercat să treacă frontiera de vest cu doi...

Un cetățean olandez a încercat să treacă frontiera de vest cu doi sirieni ascunși în portbagaj

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad (judeţul Timiș) au depistat doi cetățeni din Siria care au încercat să iasă din țară ascunși într-un autoturism condus de un cetățean olandez.

„În data de 23 martie 2023, în jurul orei 00.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – ITPF Timișoara, s-a prezentat pentru a ieși din țară cetățeanul olandez H.M., în vârstă de 42 de ani, la volanul unui autoturism.


Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constatat că în portbagajul autoturismului se aflau ascunși, printre bagaje, doi cetățeni străini. În urma extinderii cercetărilor, polițiștii de frontieră au constat că persoanele în cauză sunt din Siria, cu vârste de 31, respectiv 32 de ani, posesori ai unor documente de ședere pe teritoriul României. Cetățenii străini au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei și nu dețineau o viză valabilă pentru spațiul Schengen”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Polițiștii de frontieră îi cercetează pe cetățenii din Siria pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar pe șofer pentru trafic de migrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.