ADR Vest lansează ghidurile de finanțare pentru pentru Programul Regional Vest 2021...

ADR Vest lansează ghidurile de finanțare pentru pentru Programul Regional Vest 2021 – 2027

0
DISTRIBUIȚI

Comitetul de Monitorizare pentru Programul Regional Vest 2021 – 2027, întrunit în ședință la Timișoara a analizat astăzi criteriile de evaluare și selecție pentru opt dintre intervențiile regionale, din domeniile de finanțare ale PR Vest, și stadiul lansării apelurilor de proiecte, primele ghiduri de finanțare urmând a fi publicate etapizat, până la sfârșitul lunii iunie, pentru următoarele intervenții regionale: drumuri județene, mobilitate urbană sustenabilă, sprijin pentru microîntreprinderi – producție și servicii, eficiență energetică în clădiri publice, infrastructură verde, universități publice și eficiență energetică în clădiri rezidențiale.

Acestea vor însuma 23 de apeluri de proiecte, cu un buget total de peste 463 de milioane de euro, adică aproximativ 40% din alocarea Regiunii Vest pentru exercițiul financiar 2021 – 2027. După publicarea ghidurilor, potențialii beneficiari vor avea la dispoziție o perioadă de timp pentru pregătirea proiectelor – o lună pentru intervențiile drumuri județene și mobilitate urbană sustenabilă, respectiv două luni în cazul apelurilor destinate microîntreprinderilor, primele care vor fi lansate. Ulterior vor putea fi depuse în sistemul MySMIS cererile de finanțare: apelurile vor fi deschise pentru depunerea proiectelor timp de o lună pentru microîntreprinderi, respectiv opt luni pentru intervențiile drumuri județene și mobilitate urbană sustenabilă.


Calendarul apelurilor de proiecte este disponibil pe site-ul PR Vest https://www.vest.ro/despre-program.

Lansarea apelurilor de proiecte din cadrul Programului Regional Vest a fost decalată în contextul adoptării unei noi Ordonanțe de Guvern – OUG 23/2023 privind instituirea unor măsuri de simplificare și digitalizare pentru gestionarea fondurilor europene aferente Politicii de Coeziune 2021 – 2027. Ca urmare a acestei ordonanțe a fost necesară readaptarea și consolidarea ghidurilor lansate inițial în consultare publică, precum și amânarea ședinței Comitetului de Monitorizare a PR Vest pentru supunerea spre analiză a criteriilor și a metodologiei de evaluare și selecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.