Clujenii și bucureștenii plătesc cu 35% mai mult decât timișorenii pentru a...

Clujenii și bucureștenii plătesc cu 35% mai mult decât timișorenii pentru a închiria un apartament cu două camere

0
DISTRIBUIȚI

Clujenii și bucureștenii plătesc cu 35% mai mult decât timișorenii pentru închirierea unei garsoniere sau a unui apartament cu două camere.

Chiria medie pentru apartamentele cu două camere oscilează de la o sumă rezonabilă de 350 de euro până la un prag de 475 de euro, conform datelor Imobiliare.ro.

În ce privește garsonierele, bugetul mediu necesar se situează între 220 de euro și 303 de euro, în timp ce pentru apartamentele cu trei camere, prețurile se ridică până la 400-650 de euro.

Clujul rămâne cel mai scump oraș pe segmentul locuințelor mici cu 1 și două camere, în vreme ce valoarea chiriilor din Capitală se detașează față de restul orașelor în cazul apartamentelor mari.

Clujenii plătesc cu 35% mai mult decât timișorenii pentru închirierea unui apartament cu două camere. Există diferențe foarte mari de la un oraș la altul, chiar dacă este vorba de orașe absolut comparabile din punct de vedere a venitului mediu sau a numărului de locuitori.

Atractivitatea municipiului Cluj-Napoca, numărul mare de studenți, apetitul pentru investiții imobiliare de tipul buy to rent a celor cu venituri ridicate, dar și dezvoltarea cu precădere în zonele periferice și în comunele limitrofe mențin chiriile medii din municipiul Cluj-Napoca peste cele practicate în București, spune Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

În București, așteptările proprietarilor se situează la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, la 470 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și la 650 de euro pe lună pentru o locuință cu tricamerală.

Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat s-au înregistrat în categoria apartamentelor cu două camere (+11,8%).

În Brașov, chiriile se situează la un nivel mediu de 280 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 550 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere.


Prețurile apartamentelor cu trei camere din acest centru regional se remarcă printr-o evoluție anuală de 16,4%.

În Cluj-Napoca, prețurile solicitate s-au menținut la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, 475 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 600 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat din Cluj-Napoca s-a înregistrat la categoria de apartamente tricamerale, unde acestea au crescut cu 15,3%.

În Constanța, chiriile ajung la 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 550 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere. Prețurile apartamentelor cu trei camere din Constanța au evoluat într-un mod semnificativ și anume, au înregistrat o evoluție anuală în cuantum de 23,7%.

În Iași, proprietarii solicită, în medie, 280 de euro pe lună pentru o garsonieră, 380 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 450 euro pe lună pentru unul cu trei camere. Și în acest centru regional prețurile apartamentelor cu trei camere au înregistrat o evoluție anuală semnificativă (+15,5%).

În Timișoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru două camere și 400 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețului a fost consemnată la apartamentele cu trei camere, unde acestea au crescut cu 9,3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.