Război în Ucraina, ziua 494. Polonia îşi consolidează securitatea la graniţa cu...

Război în Ucraina, ziua 494. Polonia îşi consolidează securitatea la graniţa cu Belarus din cauza Grupului Wagner

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Polonia a decis consolidarea măsurilor de securitate la frontiera cu statul Belarus, pe fondul temerilor generate de riscurile reprezentate de transferul combatanţilor Grupului paramilitar rus Wagner în această ţară.

Cinci sute de agenţi de poliţie polonezi vor fi detaşaţi la frontiera cu Belarusul, a declarat Mariusz Kaminski, ministrul de Interne de la Varşovia, citat de agenţia Reuters. Sâmbătă, la frontieră au fost capturaţi 187 de imigranţi care au încercat să pătrundă ilegal în Polonia.

„Din cauza situaţiei intense de la frontiera cu Belarus, am decis suplimentarea forţelor cu 500 de agenţi de poliţie din cadrul unităţilor de prevenire a riscurilor şi de combatere a terorismului.


Aceştia li se vor alătura celor 5.000 de agenţi ai poliţiei de frontieră şi celor 2.000 de militari care garantează securitatea”, a precizat Mariusz Kaminski.

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a cerut Alianţei Nord-Atlantice suplimentarea măsurilor de securitate pe flancul estic, din cauza transferului Grupului paramilitar rus Wagner în Belarus. Lituania, Letonia şi Ucraina au exprimat, de asemenea, preocupări privind transferul combatanţilor Wagner în Belarus.

Jacek Siewiera, directorul Oficiului polonez pentru Securitate, a avertizat, conform cotidianului Financial Times, că Grupul Wagner ar putea recurge la o serie de acţiuni, inclusiv stimularea imigraţiei clandestine, pentru destabilizarea statelor central şi est-europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.