Amalia Gaiță a lansat discul Mimosa: „Acum că văd albumul online, trăiesc...

Amalia Gaiță a lansat discul Mimosa: „Acum că văd albumul online, trăiesc un fel de revelion“

0
DISTRIBUIȚI

Solista timișoreancă Amalia Gaiță a lansat albumul Mimosa care poate fi ascultat și pe platformele de streaming.

„Mimosa” e pe streaming, iar eu sunt în vacanță. Prima după mult timp. Mă tot gândesc, ce an plin! Acum că văd albumul online, trăiesc un fel de revelion. Trec în anul Mimosei, sub semnul ei. Îi cânt, mulțumesc! Ai apărut în viața mea când aveam atâta nevoie de tine. Aș minți să spun că am vreo așteptare. Nu știu cum e cu speranțele. Știu doar că e o muzică muncită, asudată și sinceră pe cât am simțit. Dacă a mișcat ceva în voi, scrieți-mi un gând. Să vă țină de umbră!“, spune solista care la sfârșitul anului 2017 a lansat albumul de debut Melting Sun.

Albumul Mimosa poate fi ascultat pe rețelele de streaming

Concertul de lansare al acestui album a avut loc în luna iunie la Cinema Victoria din Timișoara, unde solista care îi are în trupă pe Vlad Cotruș (chitară), Mihai Moldoveanu (bas) și Adrian Șchiopu (tobe), a avut parte de un succes deosebit.


Albumul a fost compus în întregime de către Amalia în 2021, la umbra mimozei din curtea ei. Coperta a fost creată de Florina Malael, artist vizual din Timișoara, și reprezintă o scenă din intimitatea Amaliei ce descrie procesul creativ din spatele albumului. De mixaj, masterizare și producție s-au ocupat Andrei Jumugă și Cristian „Sol Faur” Popescu din partea Consonance Studio din Timișoara.

„Prin albumul «Mimosa» mi-am propus o îmbrățișare între organic și electric, între vechi și nou. O consider o perspectivă fresh în muzica noastră prin care ne-am dorit să captivăm atenția publicului, să provocăm oamenii să ne descopere tot mai mult și să o facem și noi, odată cu ei. «The Grey EP», materialul lansat la începutul anului a reprezentat o tranziție firească spre albumul «Mimosa». Amândouă au fost înregistrate la Consonance Studio, mixate și masterizate de Andrei Jumugă. Florina Mălăel e «vinovată» pentru imaginea albumului «Mimosa». A gândit fiecare detaliu, de la culorile vibrante și până la reprezentarea mea împreună cu Mili, iepurașul, stând sub mimoza din curte. Viziunea a fost inspirată de estetica disco, Florina reușind să aducă albumului o atmosferă enigmatică, nocturnă. Tot ea ne-a bucurat și cu realizarea afișului pentru concertul de lansare“, a spus solista timișoreancă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.