Primarul Fritz se laudă că a recuperat pentru patrimoniul orașului o vilă...

Primarul Fritz se laudă că a recuperat pentru patrimoniul orașului o vilă de pe bulevardul C.D. Loga și acuză fostele administrații: „Nimeni nu a avut curaj să se ia de această mafie”

2
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Primarul USR Dominic Fritz a anunțat, luni, că o vilă istorică de pe Bulevardul C.D. Loga a fost recâștigată de primărie și a fost întabulată în patrimoniul statului: „S-o zicem pe șleau: până acum, nimeni nu a avut curaj să se ia de această mafie”.

„În sfârșit, am ajuns și în ziua în care una din vilele furate de pe Loga se întoarce în proprietatea orașului. Este un moment așteptat de timișoreni de decenii. Loga 52 a fost obținută prin acte false, vândută în mod repetat de către clanuri pentru a se pierde urma proprietarului adevărat. Azi, am pus punct acestei fraude istorice. Casa s-a întors în posesia noastră. Este o victorie care schimbă regulile jocului de acum înainte”, a spus primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

El afirmă că, până în prezent, „nimeni nu a avut curaj să se ia de această mafie”.

„S-o zicem pe șleau: până acum, nimeni nu a avut curaj să se ia de această mafie de pe Loga.


Așa cum nimeni nu a avut curaj să se ia de mafia de pe malul Begăi. Fostul consilier personal al primarului Robu a fost pus printr-un concurs fraudat director pe patrimoniul orașului. Acolo l-am găsit. Miza din ultimii 10 ani nu a fost să fure mai mult, ci să acopere urmele furtului din anii 90. Cu o echipă curajoasă luăm dosar cu dosar, teren cu teren, vilă cu vilă, și mergem pănă în pânzele albe să redăm Timișoarei ce este al ei. E o muncă a naibii de grea, dar nu mă mai sperie nimeni și nimic. Din clădire îi evacuăm acum pe cei care stau ilegal în proprietatea noastră. Și apoi facem din ea grădiniță. Doar curajul și educația ne vor salva”, a mai adăugat primarul Dominic Fritz.

Administrația locală va apela la un executor judecătoresc pentru a obține accesul complet la imobil și teren.

„Astfel, pentru un parcurs rapid, va utiliza procedura de ordonanță președințială. Această acțiune face parte dintr-o operațiune mai largă a administrației Fritz pentru a recâștiga terenuri și imobile publice, care au fost dobândite de diverși indivizi sau firme în mod ilegal. Pe listă se regăsesc deja construcțiile ilegale ridicate pe terenurile primăriei de pe malul Begăi”, mai spune primarul în comunicatul de presă.

Victoria cu care se laudă Dominic Fritz a fost însă obținută, practic, în 2016, când Ionelaș Cârpaci a fost condamnat definitiv pentru uz de fals, iar hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție prevedea și reintrarea clădirii în patrimoniul orașului, lucru care însă nu s-a întâmplat până acum.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.