Marea împăcare din muzica românească s-a produs la Timișoara: Mircea Baniciu și...

Marea împăcare din muzica românească s-a produs la Timișoara: Mircea Baniciu și Nicu Covaci au cântat pe aceeași scenă, pe malul Begăi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Melomanii timișoreni au fost gazda unui eveniment cât se poate de special vineri seara la Porto Arte, unde la concertul susținut de Mircea Baniciu alături de Teo Boar și Vlady Cnejevici și-a făcut apariția și Nicu Covaci, care mai apoi, în cea de-a doua repriză a cântării a urcat pe scenă alături de ei.

Marea împăcare dintre Micu Covaci și Mircea Baniciu a reușit să emoționeze profund o bună parte a publicului, mulți spectatori fiind realmente cu lacrimi în ochi după ce i-au văzut pe cei doi monștri ai muzicii autohtone împreună pe scenă.

„O reîntâlnire epocală… nu știu dacă nu pot să-i spun și mai mult. Invitatul meu pe scenă este Nicu Covaci“, au fost cuvintele cu care Mircea Baniciu l-a prezentat pe Nicu Covaci înaintea piesei „În umbra marelui urs”, iar la finalul piesei „Andrii Popa“ acesta a adăugat: „Vă mulțumim… Și cu aceasta Nicu Covaci rămâne cu noi… La masă bineînțeles… și vedem ce se mai poate face în continuare“.

Nicu Covaci a declarat că este onorat să fie prezent la acest concert și a menționat faptul că nu a fost invitat să cânte în orașul care este capitală culturală europeană 2023. Printre muzicienii care au asistat la acest eveniment memorabil în istoria muzicii românești s-au numărat Hanno Hoefer (care a venit de la cocnertul pe care l-a susținut alături de Soul Serenade la inaugurarea Cinema Timiș), Ramon Radoslav, Titi Dragomir (care și-a sărbătorit ziua de naștere la fața locului) sau Tavi Iepan.

Mircea Baniciu va susține astăzi un concert la Buziaș în cadrul Festivalului Papricașului, Vinului și Țuicii , iar Nicu Covaci și Phoenix vor cânta în cadrul aceluiași eveniment duminică seara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.