Cătălin Cherecheș, primarul condamnat pentru corupție care a fugit din țară, a...

Cătălin Cherecheș, primarul condamnat pentru corupție care a fugit din țară, a fost prins în Germania

0
DISTRIBUIȚI

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, a fost prins, marți seara, în Augsburg, Germania, și urmează să fie adus în țară.

Poliția Română a transmis, marți seara, că în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Este vorba despre Cătălin Cherecheș.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.

Instanța competentă a emis pe numele lui Cherecheș un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea lui Cătălin Cherecheș în țară.

Surse judiciare au declarat pentru Medifax că primarul condamnat a încercat să fugă și din Germania.


El a mers cu o mătușă cu mașina, cu aproximativ 200 de km pe oră. Au ajuns la o gară și încercau să scape de mașină, și, eventual, să ia un taxi. Acesta a fost momentul în care a fost prins de polițiștii bavarezi și de BKA.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a ieșit din România folosind o altă identitate prin punctul de trecere a frontierei Petea, a anunțat sâmbătă Poliția de frontieră. Acesta a fost dat în urmărire după ce a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.