Proiectil de artilerie neexplodat, găsit pe un șantier

Proiectil de artilerie neexplodat, găsit pe un șantier

0
DISTRIBUIȚI

Un proiectil neexplodat din Al Doilea Război Mondial a fost găsit în timpul unor lucrări pe un șantier din Arad

„În urma unui apel la 112 care anunța găsirea unui element de muniție, descoperit în urma efectuării unor lucrări inginerești, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad, s-a deplasat astăzi, 28 noiembrie 2023, în jurul orei 12:00, în municipiul Arad, Calea Aurel Vlaicu, pe un șantier din apropierea magazinul Dedeman.


Ajunsă la fața locului, echipa a constat că este vorba de un proiectil exploziv având calibrul de 100 mm. S-a acționat pentru asanarea zonei, ridicarea, transportarea și depozitare proiectilului in condiții de siguranță”, a transmis ISU Arad.

Pirotehniștii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al Județului Arad recomandă cetățenilor ca în cazul descoperirii de muniții neexplodate:

– să anunțe de urgență la numărul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente;
– să nu atingă aceste elemente;
– să nu le lovească sau să le miște din locul în care au fost găsite;
– să nu încerce să demonteze componentele muniției, să le ridice, transporte sau depoziteze în locuințe, la locul de muncă ori în depozitele de fier vechi, pentru valorificarea ca deșeuri metalice;
– să nu aprindă focul deschis în apropierea munițiilor descoperite neexplodate;
– să nu folosească munițiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.