Război în Israel, ziua 45. Hamas ar fi executat un soldat şi...

Război în Israel, ziua 45. Hamas ar fi executat un soldat şi are ostatici străini la spitalul Al-Shifa

0
DISTRIBUIȚI
sursa foto: aa.com.tr

Israelul a intensificat acuzațiile de abuzuri ale Hamas la cel mai mare spital din Fâșia Gaza, afirmând că un soldat captiv – o tânără de 19 ani – a fost executat și doi ostatici străini au fost reținuți în locul care a fost în centrul ofensivei sale devastatoare de șase săptămâni.

La un moment dat, un adăpost pentru zeci de mii de refugiați palestinieni de război, spitalul Al Shifa a evacuat pacienții și personalul de când trupele israeliene au pătruns în ceea ce au numit o misiune de eradicare a facilităților ascunse ale Hamas, potrivit Reuters.

Israelul caută, de asemenea, aproximativ 240 de persoane pe care Hamas le-a răpit în Gaza după un atac din 7 octombrie care a declanșat războiul.

Una dintre acestea era un recrut din armata israeliană în vârstă de 19 ani, Noa Marciano. Cadavrul tinerei a fost recuperat în apropiere de Shifa săptămâna trecută. Hamas a declarat că aceasta a murit într-un atac aerian israelian și a difuzat o înregistrare video care pare să arate cadavrul ei.

Armata israeliană a declarat că o examinare medico-legală a constatat că aceasta a suferit răni care nu i-au pus viața în pericol în urma unui astfel de atac.


„Potrivit serviciilor de informații – informații solide – Noa a fost luată de teroriștii Hamas în interiorul zidurilor spitalului Shifa. Acolo, ea a fost ucisă de un terorist Hamas”, a declarat purtătorul de cuvânt principal, contraamiralul Daniel Hagari.

El nu a oferit detalii.

În informarea sa televizată, Hagari a declarat că atacatorii Hamas au adus la Shifa și un nepalez și un thailandez, printre muncitorii străini capturați în raidul din 7 octombrie. El nu a dat numele celor doi ostatici.

Hamas nu a comentat declarațiile lui Hagari. Gruparea islamistă palestiniană, care conduce Gaza, a declarat anterior că a dus unii ostatici la spitale pentru tratament.

Separat, duminică, armata israeliană a publicat o înregistrare video a ceea ce a descris ca fiind un tunel, cu o lungime de 55 de metri și săpat de palestinieni la 10 metri sub complexul Shifa.

Deși a recunoscut că are o rețea de sute de kilometri de tuneluri secrete și buncăre în întreaga enclavă palestiniană, Hamas a negat că acestea se află în infrastructuri civile precum spitalele. Înregistrarea video arată un pasaj îngust cu acoperiș de beton, care se termina la ceea ce armata, într-o declarație, a descris ca fiind o ușă rezistentă la explozie.

Declarația nu a precizat ce ar putea fi dincolo de ușă. Tunelul a fost accesat printr-un puț descoperit într-o magazie din incinta spitalului Shifa, care conținea muniție, se arată în declarație.

Mounir El Barsh, directorul Ministerului Sănătății din Gaza, a respins declarația israeliană privind tunelul ca fiind o „pură minciună”.

„Au fost la spital timp de opt zile… și totuși nu au găsit nimic”, a declarat el pentru televiziunea Al Jazeera.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.