Iohannis, în discursul de Ziua Națională: „2024 va fi un an hotărâtor...

Iohannis, în discursul de Ziua Națională: „2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Președintele Klaus Iohannis le cere românilor, de Ziua Națională, să participe la toate alegerile din 2024, „un maraton electoral”: „Va fi un temeinic exercițiu al maturității noastre democratice”.

„2024 va fi un an hotărâtor pentru cum va arăta România viitorului. Și aceasta deoarece vom avea alegeri europarlamentare, când îi vom desemna pe cei care ne fac, sperăm, auzită vocea în Uniunea Europeană, vom avea alegeri locale, cele care determină evoluția comunităților în care trăim, alegeri parlamentare, care vor contura majoritatea de guvernare, și alegeri prezidențiale, care vor arăta opțiunea românilor pentru cea mai înaltă funcție în stat.


Rezultatele acestui veritabil maraton electoral vor stabili cursul spre care națiunea noastră se va îndrepta în următorii ani. Va fi un temeinic exercițiu al maturității noastre democratice să participăm la toate rundele de alegeri, într-un an în care se vor împlini trei decenii și jumătate de la Revoluția din Decembrie 1989”, spune Klaus Iohannis la recepția de Ziua Națională.

El argumentează că „drumul către libertate și democrație a fost lung și anevoios și a implicat sacrificii enorme din partea multor generații”.

„Datorită lor, avem astăzi dreptul fundamental de a ne exercita votul, singurul instrument democratic prin care decidem cursul țării noastre. De aceea, este responsabilitatea noastră să protejăm viitorul națiunii și, totodată, să rămânem vigilenți în fața curentelor extremiste care, dacă nu suntem suficient de atenți, pot deveni amenințări reale la adresa principiilor de bază ale societății noastre și a sistemului nostru de valori”, adaugă șeful statului.

În 2024, în România vor fi organizate alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.