Poli Timişoara, victorie la pas cu Giarmata, în primul test din 2024....

Poli Timişoara, victorie la pas cu Giarmata, în primul test din 2024. Paul Codrea: „Un antrenament obişnuit”

0
DISTRIBUIȚI

Politehnica Timişoara a disputat astăzi, pe „sinteticul” de la Baza 2, primul joc amical al iernii. A fost 3-2 (2-1) cu divizionara „D” Millenium Giarmata, dar scorul putea să fie mai clar în favoarea gazdelor cu mai multe zile de pregătire şi aflate cu un eşalon mai sus.

Cu această ocazie la alb-violeţi a debutat atacantul Bogdan Istratie, care încă nu a semnat oficial, şi a redebutat fundaşul stânga Claudiu Pamfile.

Terenul sintetic instalat la timp pentru această perioadă rece a „băltit” în multe zone după ploaia de aseară şi a creat ceva dificultăţi jucătorilor în menţinerea echilibrului. Poli a deschis scorul rapid, după zece minute prin şpiţul lui Marincu şi şi-a majorat avantajul 25 de minute mai târziu, când D. Popa a înscris cu capul din apropiere. Oaspeţii au replicat de fiecare dată pe final de repriză. Nou sosit la „milenari”, Răzvan Dragomir (min. 41) a redus din diferenţă prima dată. După pauză, din minutul 63, scorul a fost 3-1 după o acţiune specifică a tânărului Fabian Marincu, şut pe jos la colţul scurt. Iar scorul final a fost stabilit de Răzvan Onosă (90), care a revenit după o nouă accidentare de lungă durată, imediat după reuşita sa fluierându-se şi încheierea amicalului.

Poli a dominat ca posesie şi şi-a creat mai multe faze pentru alte goluri, irosite însă de oamenii „din faţă”. De mâine, alb-violeţii intră în stagiul centralizat pe plan local, de unde vor „ieşi” pe 3 februarie, când va fi şi următorul amical, pe acelaşi teren cu o altă formaţie din „D-Timiş” – Unirea Sânnicolau Mare (loc 5).

Politehnica Timişoara: Miklos – Haloş, Bocşan (cpt.), D. Roşu, Pamfile – M. Oprea, Olariu, Marincu – Curescu, D. Popa, Istratie. Au mai intrat: Murariu – Miclăuş, Vlaicu, Tătaru, R. Ciurel, D. Ciurel, Pureca şi Mura. Antrenor: Paul Codrea.

Millenium Giarmata: Ulmeţ – Andreica, Mocanu, Capstrâmb, Şchiopu, Popovici, Vida (cpt.), Ehling, Garştea, Glujdea, R. Dragomir. Au mai intrat: Coroban – Sofronea, Balint, Gavruţă, Onosă, Dincă şi Ciobanu. Antrenor: Vasile Luţă.

Timişorenii au avut azi şi câteva absenţe motivate. Rotariu şi Prună, menajaţi medical, şi Adamcsik, învoit pentru facultate. Giarmata a iernat pe 9 în Liga 4, în timp ce timişorenii sunt pe 2 în C8.

„A fost binişor, din păcate vremea, cu vântul ăsta, a influenţat calitatea jocului şi apa care stă pe teren un pic, dar una peste alta e bine că nu au fost accidentări.


Am făcut un antrenament obişnuit, cum ne-am propus… Doar astăzi am avut două mici accidentări, la Prună şi la Rotariu, şi Adamcsik învoit pentru că are examene la facultate la Cluj, în rest toţi sunt bine. Mici probleme mai au ei, dar suntem bine, aşteptăm cantonamentul şi suntem încrezători că o să fie bine. Oprea cred că a fost călcat iar lui Curescu i s-a umflat un pic genunchiul, sperăm că nu e nimic grav, doar lovituri normale de joc. Eu zic că ne-am mişcat bine, am avut multe ocazii, putea să fie scorul mai mare. Acum am înscris doar de trei ori, aici e nemulţumirea, dar dacă mă gândesc la meciul din vară, când am câştigat la ei 1-0 şi pe alocuri ne-au dominat, meciul acesta l-am dominat cap coadă. Acum am luat două goluri pe două faze, în rest nu au avut ocazii. Dar nu asta e important, important era să jucăm noi, să ne facem jocul şi eu zic că am reuşit în mare parte…”, a spus Paul Codrea, „principalul” Politehnicii.

Claudiu Pamfile şi Alex Adamcsik au fost primele achiziţii anunţate de timişoreni, cu care urmează să semneze în noul an şi vârful Bogdan Istratie, care aparţine de Poli Iaşi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.