Război în Gaza, ziua 169. Netanyahu i-a spus lui Blinken că Israelul...

Război în Gaza, ziua 169. Netanyahu i-a spus lui Blinken că Israelul va continua războiul contra Hamas și fără ajutorul SUA

0
DISTRIBUIȚI

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a spus vineri secretarului de stat american Antony Blinken că Israelul este pregătit să continue singur războiul împotriva Hamas, pe fondul unor relații tensionate între Washington și Tel Aviv din cauza conflictului din Gaza.

Blinken s-a întâlnit cu Netanyahu pentru discuții menite să asigure un flux mai mare de alimente în Gaza, amenințată de foamete. A fost a șasea vizită diplomatică a secretarului de stat american în Orientul Mijlociu de la începutul războiului dintre Israel și Hamas.

Netanyahu a declarat că i-a spus lui Blinken că apreciază sprijinul SUA în lupta sa împotriva Hamas și că Israelul recunoaște că trebuie să protejeze civilii din Gaza.


Cu toate acestea, el a reiterat planurile de a pătrunde în Rafah, unde peste un milion de locuitori din Gaza s-au refugiat în adăposturi improvizate, scrie Reuters.

„Am mai spus că nu avem cum să învingem Hamas fără a intra în Rafah și a elimina restul beligeranților de acolo. Și i-am spus că sper că vom face acest lucru cu sprijinul SUA, dar dacă va trebui o vom face singuri”, a afirmat Netanyahu.

Israelul consideră că Rafah este ultimul bastion al militanților Hamas și susține că are un plan de evacuare a civililor înainte de un atac. Washingtonul, pe de altă parte, consideră că un asalt terestru ar fi o greșeală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.