Aglomeraţie la graniţa cu Ungaria după Paştele Catolic

Aglomeraţie la graniţa cu Ungaria după Paştele Catolic

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

În punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria se înregistrează un timp de aşteptare ridicat, marți, la ieşirea din România, pe arterele destinate vehiculelor de transpirt marfă, după restricțiile impuse în statul vecin cu ocazia Paștelui catolic.

Potrivit Poliției de Frontieră, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria se înregistrează un timp de aşteptare ridicat, la ieşirea din România, pe arterele destinate autovehiculelor de transport marfă, ca urmare a restricţiilor de circulaţie pentru mijloacele de transport din această categorie, impuse de autorităţile ungare pe teritoriul statului vecin, cu ocazia sărbătorilor Pascale Catolice.

La ridicarea restricțiilor, Inspectoratele Teritoriale ale Poliției de Frontieră Oradea și Sighetu Marmației au dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare.

„A fost suplimentat personalul planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi pe arterele de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de infrastructura punctelor de trecere.


Controlul de frontieră la graniţa cu Ungaria se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară. În acest sens, a fost luată legătura cu autorităţile maghiare pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului”, transmite, marți, Poliția de Frontieră.

Polițiștii de frontieră le recomandă şoferilor de camioane tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt, astfel:
* pe raza județului Satu Mare: PTF Petea.
* pe raza județului Bihor: PTF Salonta (tonaj maxim 7,5 tone); PTF Borş, PTF Borş II.
* pe raza județului Arad: PTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu (tonaj maxim 7,5 tone), PTF Vărşand.
* pe raza județului Timiș: PTF Cenad (tonaj maxim 7,5 tone).

Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.