Poli Timişoara, un nou egal la Oradea, cu om în minus. Bărbuţ...

Poli Timişoara, un nou egal la Oradea, cu om în minus. Bărbuţ a ieşit accidentat iar alb-violeţii mai pregătesc o achiziţie sonoră

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Politehnica Timişoara / Facebook

„Non c’è due senza tre” poate spune Paul Codrea după ce echipa sa a remizat pentru a treia oară la rând în acest sezon cu favorita C8 – FC Bihor. Al doilea egal al stagiunii pentru Politehnica Timişoara la Oradea nu a venit fără suferinţă şi sacrificii. Dar alb-violeţii sunt cei mulţumiţi la finalul partidei de pe Criş după ce au rămas în zece oameni din minutul 17 iar transferul-surpriză Cristi Bărbuţ a ieşit de pe teren după nici jumătate de oră. După două de „1-1” a urmat un 0-0 astăzi în runda a doua a play-off-ului.

Poli nu a început rău pe „Iuliu Bodola”, unde se poate juca fotbal deşi arena are o întreagă tribună închisă din motive de siguranţă. Gazonul s-a prezentat foarte bine după „orezăria” din întâlnirea din toamnă. În minutul 3 Olariu putea da lovitura după un corner dar a trimis multe peste poartă.

Bihorenii au preluat apoi controlul. În minutul 6 Sergiu Jurj a trimis periculos dar Murariu a respins de sub bară. Pentru ca două minute mai târziu „Mura” să scoată şi şutul lui Chitaş „la scurt”.

Faza-cheie s-a produs însă în minutul 17, când Haloş a cerut fault în marginea terenului, dar arbitrul Florin Mazilu a lăsat jocul să continue. A urmat o pasă pe culoar iar după un tackling ratat de Bocşan, Vlaicu şi-a pus adversarul la pământ în afara careului. Tânărul fundaş a văzut „roşu” direct şi de aici jocul s-a cam stricat, căci bănăţenii s-au retras în mare parte în tranşee.

Bihorul a dominat aproape complet şi a avut o bară în minutul 23. Apoi din minutul 29 Poli a rămas şi fără super-achiziţia Bărbuţ. Intrat direct titular acesta a fost lovit mai devreme în careul advers, la o fază la care fundaşul a lovit mai întâi mingea, şi nu a mai putut continua. Deşi au avut mingea şi mai multe atacuri orădenii nu au reuşit să treacă de barajul format acum din Bocşan şi R. Ciurel pe centrul defensivei, ajutaţi bineînţeles şi de colegi, uneori chiar şi de către atacantul Istratie.

Mai mult, în partea secundă, căpitanul oaspeţilor a fost aproape să dea lovitura în minutul 59, în urma unei recentrări din dreapta, dar „capul” său din careul mic a fost imprecis, lobat peste transversală.


Bihorul nu a găsit nicicum soluţia, nici prin şuturi previzibile de la distanţă şi se părea că dacă partida ar mai fi durat o zi tot nu ar fi marcat Politehnicii. Deşi au mai existat emoţii la poarta alb-violeţilor, ele au fost îndepărtate mai uşor sau mai greu, aşa cum a fost faza din minutul 72, când Haloş a respins o minge care părea să se strecoare la colţul lung. Ultima şansă notabilă pentru gazde a venit în minutul 79, când Ciocan a trimis din lovitură liberă, dar Murariu s-a opus iarăşi. În rest, mai întâi Curescu şi apoi Istratie au hărţuit defensiv amfitrionilor pentru a întârzia majoritatea mingilor şi au reuşit.

Poli, deşi azi nu a strălucit, cu un joc atipic pentru ea în acest sezon, dar cu rezultat final ce scuză mijloacele, rămâne la şapte puncte în spatele puternicului lider din Bihor, dar şi-a scăzut la patru distanţa de locul 3, Peciu Nou. Cea din urmă aşteaptă replica Oradiei în primul meci acasă în play-off pentru elevii lui Sorin Gheju. Pentru timişoreni urmează un duel acasă pe „Electrica”, sâmbăta viitoare (ora 17), cu „Nemesisul” ei din prima parte a sezonului, Phoenix Buziaş, în faţa căreia a suferit două remize pe teren, una transformată în 0-3, dar şi o eliminare din Cupă. Echipa lui Cosmin Petruescu e încă undeva la 99,99% „safe” în play-off, căci Progresul Pecica a făcut recurs în „cazul Pădurariu”.

FC Bihor Oradea: Pînzariu – C. Jurj, Preklet, Băican, Ioviţa (56, Gagyi) – R. Farcaş (cpt., 75, B. Vasile), Gunie (46, Gîdea) – Vînău, An. Moga (56, Ciocan), Chitaş (64, Tincău) – S. Jurj. Antrenor: Florin Farcaş.

Politehnica Timişoara: Murariu – Haloş, Bocşan (cpt.), A. Vlaicu, R. Ciurel – Pureca, Olariu (90+3, I. L. Rotariu) – Bărbuţ (30, Istratie), D. Popa, Pamfile – Curescu (75, Marincu). Antrenor: Paul Codrea.

Doi de Rotariu plus încă un junior!

Pe lângă surpriza reprezentată de achiziţionarea lui Bărbuţ, care a preluat poate odată cu numărul 11 de la Mura şi ghinionul acestuia, revenind de la vestiare cu glezna foarte umflată după schimbare. Se pare că Poli e aproape să-l aducă măcar până în vară şi pe un al doilea Rotariu în lot. Astfel, pe lângă Iosif Liviu, alb-violeţilor li s-ar alătura (şi) oficial, liber de contract după despărţirea tristă de FCSB, Dorin Rotariu. Mijlocaşul ofensiv în vârstă de 28 de ani, nepotul scouterului-şef Iosif Rotariu, se antrena şi el cu Poli în ultima perioadă, precum o făcea înaintea mutării la Bucureşti la începutul stagiunii.

O altă apariţie nouă e cea a lui Emanuel Sfichi (16 ani), care a fost şi el până la urmă legitimat de Poli. Fundaşul lateral crescut în Anglia se pregătise din martie cu timişorenii şi a rămas doar pe bancă azi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.