Punct de trecere a frontierei pe râul Bega, între România și Serbia,...

Punct de trecere a frontierei pe râul Bega, între România și Serbia, deschis o dată pe lună

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, a aprobat solicitarea Consiliului Județean Timiș pentru trecerea graniței către Serbia pe pista de biciclete și, o dată pe lună, cu ambarcațiunile proprii, pe canalul Bega, începând cu acest sfârșit de săptămână. Până în luna octombrie, în ultimul sfârșit de săptămână al fiecărei luni, pe lângă pista de biciclete amenajată de-a lungul canalului Bega, va fi deschis un punct de frontieră pe apă la frontiera româno-sârbă, care va permite circulația ambarcațiunilor de la Timișoara până la Zrenjanin. Proiectul CJT are ca parteneri Administrația Bazinală de Apă Banat și Primăria Zrenjanin.

Numeroși amatori de excursii au folosit această rută în anii precedenți, intensificarea turismului în zona transfrontalieră contribuind la promovarea arealului canalului Bega ca destinație verde, deschisă turiștilor și recunoscută internațional.

Trecerea graniței va fi posibilă în 24-25-26 mai, pentru ambarcațiuni și pietoni sau bicicliști, în 1-2 iunie și 29-30 pentru pietoni sau bicicliști, în 26-27-28 iulie și pentru ambarcațiuni în 24-25 august, pentru pietoni și biciclete, în 20-21-22 pentru ambarcațiuni și pietoni sau bicicliști, iar în 28-29 septembrie și 26-27 octombrie, pentru pietoni și bicicliști.

Trecerea frontierei de stat se va face între orele 08:00 – 20:00 pe baza cărții de identitate, cu respectarea reglementărilor în vigoare la condițiile de călătorie a cetățenilor.

Cei interesați să petreacă sfârșitul de săptămână la Zrenjanin pot găsi cazare și locuri de luat masa pe pagina de internet www.visitzrenjanin.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.