Cum a răspuns primarul Nicolae Robu atacurilor din partea PSD Timiş

Cum a răspuns primarul Nicolae Robu atacurilor din partea PSD Timiş

1
DISTRIBUIȚI

nicolae robu rector 1 p

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a comentat astăzi pe marginea atacurilor venite din partea capilor PSD Timiş, Sorin Grindeanu şi Titu Bojin.

Despre faptul că a fost comparat, în urma numeroaselor impresii de călătorie postate pe rețelele de socializare, cu prozatorul Calistrat Hogaş, edilul şef a spus că „nu vreau să fac niciun comentariu. Merg rar de tot în străinătate, dar trebuie să mă duc ca să reprezint Timişoara, și o fac în mod cert cu folos. Ştiţi bine unde am fost, v-am făcut cunoscut şi dumneavoastră şi cetăţenilor interesaţi, prin toate informaţiile de pe Facebook, încât să se ştie ce face primarul Timişoarei atunci când merge într-o vizită. M-aş bucura să vină bani pentru Timişoara, numai că până acum nu am văzut niciun leu”.

Legat de banii primiţi pentru RATT şi Colterm, Robu declara că „nu am primit niciun leu. Guvernul a făcut un lucru bun în privinţa Colterm şi RATT, nu pot să neg asta, dar nu ne-a dat bani.


De fapt, guvernul a făcut o regularizare, banii pe care Colterm şi RATT i-ar fi datorat bugetului de stat au fost daţi, spunem noi că au fost daţi, dar de fapt s-a creat un circuit prin care banii au fost regularizaţi. Nu trebuie să scăpăm din vedere că aceste firme, dincolo de anumite disfuncţii interne, funcţionează, dar nu trebuie să denaturăm realităţile nici într-un sens nici în celălalt. Sunt foarte nemulţumit de Colterm, a dat căldură când nu trebuia, funcţionează cu deficit foarte mare. Sunt chiar îngrijorat în privinţa Colterm”.

Despre faptul că în acest an în niciun oraş din ţară nu se va ridica un spital regional din bani europeni, ci banii vor fi alocaţi pentru spitalele deja existente, primarul subliniaza „nu sunt mulţumit. Eu cred că sunt lucruri total diferite. Pe de o parte trebuie să fie susţinute spitalele din toată ţara, acelea care evident sunt în condiţii precare şi au nevoie de lucrări de reabilitare, de asemenea trebuie construite noi clădiri în uzul spitalelor, dar cred că România are nevoie şi de câteva spitale regionale, spitale de top, şi cred că acest proiect mai vechi a fost unul bine gândit, şi nu cred că face bine guvernul PSD dacă renunţă la acest proiect”.

Pentru a fi şi mai convingător, primarul a emis un comunicat de presă prin care cere bani acum pentru centura de sud, centura de est, racordul de la bifurcaţia Arad – Sânandrei la autostradă, Spitalul Regional, Spitalul de Copii 6, pentru liceele Lenau, Loga şi Calderon, menţionând că „finanţarea din fonduri europene nu se poate face prin aprobarea pur şi simplu a cuiva – nici dacă acel cineva ar fi preşedinte intergalactic! -, ci pe bază de proiecte, jurizate după reguli clare şi într-o cronologie care poate aduce bani efectiv abia la finele lui 2015, în cel mai fericit caz, dar cel mai probabil prin 2016”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.