Nicolae Mann, reţinut de DNA în vama Cenad UPDATE 3 Ce au...

Nicolae Mann, reţinut de DNA în vama Cenad UPDATE 3 Ce au decis procurorii

11
DISTRIBUIȚI

Controversatul om de afaceri Nicolae Mann a fost reţinut, astăzi, de procurorii structurii centrale a DNA în timp ce încerca să părăsească ţara prin vama Cenad. Conform primelor informaţii, acesta a intrat în atenţia procurorilor anticorupţie după ce a încercat să mituiască un judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Anchetatorii au reţinut şi un avocat din Bucureşti. Vom reveni.

Mann este cel care a pregătit operaţiunea „terenuri pentru Mercedes” prin care sute de hectare din întreg  judeţul Timiş au fost transferate în localitatea Sânandrei de lângă Timişoara printr-o serie de operaţiuni ilegale sprijinite de prefectul de atunci, Ovidiu Drăgănescu, şi cu al secretarului general al PD-L Timiş, Dan Popa.

Mann este pus sub acuzare de DIICOT în dosarul fraudării grupului german Aton, împotriva sa fiind începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor dedelapidare, fals, uz de fals, gestiune frauduloasă, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani. Prejudiciul stabilit în acest dosar, până  în acest moment, este de 360 milioane lei, o expertiză contabilă fiind în curs.


De-a lungul anilor, Mann a beneficiat de sprijinul liderilor importanţi din PD-L Timiş, dar având legături puternice şi cu celelalte partide.

Numele lui Mann a apărut şi în dosarul în care fostul director adjunct al Finanţelor Publice Timiş, Gabriela Ionescu,  a fost arestată, Mann fiind indicat ca unul dintre protectorii ei care i-au asigurat accederea în funcţie atunci când PSD guverna alături de PSD, Ionescu fiind sprijinită de vicepreşedintele CJ Timiş, Adam Crăciunescu.

UPDATE 1 Procurorii anticorupţie l-au reţinut, alături de Mann, şi pe avocatul Andrei Gherasim. Acesta este fiul lui Traian Gherasim, fost procuror general adjunct al României şi, până de curând, fost judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Traian Gherasim a fost cel care a avut votul decisiv la punerea în libertate a senatorului Cătălin Voicu.

UPDATE 2 Suma solicitată iniţial pentru a fi rezolvate două procese ale lui Mann de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, legate de strămutarea unor procese comerciale, a fost de 200.000 euro, unul dintre dosare fiind strămutarea dosarului de insolvenţă al firmei Euromobille. Ulterior, s-a mai negociat, coborându-se la aproximativ 150.000 euro. Banii urmau să fie daţi prin intermediul avocatului Andrei Gherasim.

UPDATE 3 După audierile de azi-noapte, procurorii au decis reţinerea lui Mann şi a avocatului Gherasim, cei doi urmând să fie prezentaţi, astăzi, cu propunere de arestare preventivă Curţii de Apel Bucureşti.

11 COMENTARII

  1. Doamne Ajuta ! Sper sa ramana pe viata inchis si el si toata sleata in frunte cu lingaul Marinel ! Cu toate ca nu merita sa ii fie scris numele!Este Joia Mare!

  2. Cam penibile comentariile. Multi contra pe blogul asta…si totusi dl. Mann a si ajutat oameni oferindu-le un loc de munca inca de acum 20 de ani. Asa ca nu e cazul sa se arunce atata mizerie pentru acest caz (Aton) si sa nu i se recunoasca si meritele pentru alte cazuri/situatii.
    Iar legat de Aton…cazul este suficient de dubios in toate privintele (inclusiv din partea Aton – vezi stadiul actual al firmei dupa ce a „scapat” de dl. Mann) incat mai bine sa vedem ce o sa spuna justitia (care evident este corupta din toate directiile, iar din moment de dl Mann se zice in articole ca poate da mita si spaga, ce anume iar putea impiedica pe ceilalti sa faca la fel ata timp cat asta e lege in Romania?). Ar fi mai interesant sa citim articole mai obiective nu asa subiective cum sunt majoritatea.
    Multumesc.

  3. hai sa ne deie primarie sanandrei hectare de cateva zeci de milioane de euro si sa dam si noi salari la oameni hai sa furam pe neamtul de la aton cativa ani sau zeci..mann nu va dat nimica de la el….el are o mare problema pe care toti o stiu ..daca intr-o zi el nu face bani se imbolaveste ..Dumnezeu nu doarme !!!toate sunt platite in viata

  4. daca dna, diicot vin si cauta la sanandrei printre acte cum sau dat terenurile…..demea condamnta 50 de ani ….consiliari care au luat spaga si au votat la puscarie…si doamna fosta secretara cativa ani frumosi .demea nu uita va veni si ziua ta…daca a picat imparatul vostru(mann)ajunge si la voi mascati ..si daca fugi la gurahont tot te gasesc asteea demea :)))

  5. Perfect de acord cu comentariul anterior. Sa nu-si inchipuie cineva ca cei de la ATON ( si nemtzii dar si vulturii de acuma ) sunt usa de biserica…

  6. Se vad de la o posta postacii de la ZdV si alti „independenti”. Vreau doar sa il intrebati pe dl. Craciunescu daca mai doarme si daca mai ameninta ziaristi la telefon, in zilele de sarbatori religioase.
    Si eu va multumesc.

  7. Am lucrat pentru acest om 12 ani, am fost platit contra muncii prestate in interiorul firmelor sale, imi pare rau pentru ce s-a intamplat cu renumita Moara Carani, multi ar putea sa-i multumeasca acestui om, dar parca isi c-am merita soarta, dar exista si prezumtia de nevinovatie pana la proba contrarie

  8. Ca sa ma repet 🙂
    1. nu exista „oameni de afaceri” cinstiti in Romania
    2. adevarul in problema asta trebuie sa il faca Justitia (corupta si ea) dar cu probe (apropo: adevarul e la mijloc nu e nici Aton curat si evident nici dl Mann / sau invers: amandoi sunt la fel de curati – vezi unde a disparut Milata ;))
    3. si cei cu 60 de milioane…de ce naiba nu se duc cu informatiile lor pretioase la DNA , DIICOT si altii daca tot stiu atatea?

    Offff deja e penibil tot ce e aici…aiurea (ultimul meu conentariu ever)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.