ADR Vest, proiecte de finanțare aprobate pentru 10 drumuri din Arad, Caraș-Severin,...

ADR Vest, proiecte de finanțare aprobate pentru 10 drumuri din Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș. Vezi ce șosele vor fi reabilitate

0
DISTRIBUIȚI

inaugurare drum ohaba forgaci - racovita (4)

A fost relansat apelul de proiecte pentru reabilitarea infrastructurii de drumuri cu finanțare europeană nerambursabilă în cadrul programului de stimulare a mobilității regionale și s-a dat startul pregătirii proiectelor, care vor putea fi depuse începând cu data de 6 ianuarie 2017 în vederea solicitării de finanțare nerambursabilă. Proiectele vor putea fi depuse spre finanțare până în data de 6 iulie a anului viitor.

Finanțarea nerambursabilă va fi acordată pentru modernizarea rețelei de drumuri județene care asigură conectarea cu rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T), pentru construcția sau modernizarea variantelor ocolitoare cu statut de drum județean aflate pe traseul respectivului drum județean, construirea unor noi segmente de drum județean pentru conectarea la autostrăzi sau drumuri expres precum și pentru investiții destinate siguranței rutiere – piste de biciclete, trasee pietonale, stații pentru transport public aflate pe traseul drumului județean finanțat.

Lista cu proiectele propuse spre finanțare pentru Regiunea Vest a fost aprobată printr-o hotărâre a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest în toamna acestui an și cuprinde zece proiecte prioritare pentru finanțare care aparțin consiliilor județene.


În județul Arad, vor fi modernizate drumuri județene între Arad – Pâncota și Buteni – Șilindia – Târnova – Pâncota, drumul județean pentru funcțiunea centurii de est a Aradului, inclusiv un pod peste Mureș și drumul dintre Sânpetru German și limita județului Timiș. CJ Caraș-Severin va moderniza intersecția unor drumuri județene la Secășeni, intersecția cu drumul național de la Grădinari și drumul județean Rușchița – Voilsova, până la limita cu județul Timiș și la conexiunea cu județul Hunedoara. Va fi modernizat, de asemenea, drumul Sântuhalm – Hunedoara – Călan și culoarul de trafic Mureș Nord din județul Hunedoara, iar în județul Timiș se dorește modernizarea și lărgirea la patru benzi a centurii Timișoarei care face legătura cu autostrada A1 și sensului giratoriu de pe centură, modernizarea drumului județean care leagă Peciu Nou de Giulvăz și modernizarea unui drum județean pentru interconectare la autostrada A1 din județul Arad, care are în vedere și construirea unui pod peste Mureș, ce va face legătura cu orașul arădean Pecica.

Alocarea financiară pentru aceste investiții este de 93,54 milioane de euro iar valoarea eligibilă a unei cereri de finanțare trebuie să se încadreze între minim 1 milion de euro și maxim 50 milioane euro. Finanțarea nerambursabilă acordată prin Fondul European de Dezvoltare Regională și bugetul de stat va fi de maxim 98% din valoarea eligibilă a unui proiect iar contribuția beneficiarului va fi de minim 2% din totalul cheltuielilor eligibile.

În cadrul primului apel de proiecte, care s-au depus în perioada mai-noiembrie 2016, au fost depuse cereri de finanțare cu o valoare nerambursabilă de 56,22 milioane euro, valoarea acestor proiecte reprezentând 60,10% din alocarea financiară pentru Regiunea Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.