Laurențiu Roșu vede duminică un avantaj pentru UTA față de meciul tur...

Laurențiu Roșu vede duminică un avantaj pentru UTA față de meciul tur cu ASU Poli. Cu ce aspect al ”Derby-ului Vestului” sunt de acord ambele părți

0
DISTRIBUIȚI

Derby-ul din weekend e unul extrem de important și pentru obiectivul Bătrânei Doamne. UTA nu-și permite niciun pas greșit în lupta pentru locul 2 cu Sepsi Sf. Gheorghe și arădenii se mobilizează pentru duelul cu ASU Politehnica având acum experiența semieșecului din toamnă. Tehnicianul alb-roșiilor, Laurențiu Roșu, a găsit un aspect pozitiv în disputarea partidei în Banat.

UTA Bătrâna Doamnă se poate să o fi desconsiderat în tur pe ASU Poli din cauza poziției din clasament. Tehnicianul acesteia consideră că meciul de pe ”Dan Păltinișanu” poate aduce o susținere mai mare echipei sale, față de acel joc tur, datorită capacității arenei. ”Chiar dacă sunt salvați, sunt sigur că adversarii vor face tot posibilul să ne pună probleme. Vor lupta și ei pentru a-și face suporterii fericiți. Au destui fotbaliști tineri, care vor juca cu ambiție. Au demonstrat-o deja în tur, în acea mocirlă de pe <<Motorul>>, când s-au dăruit total, ca și noi, de altfel.


Să spunem, totuși, că noi, față de ei, avem acum avantajul de a putea fi însoțiți de un număr mare de suporteri, ce ne va fi alături și ne va încuraja”, a declarat Laurențiu Roșu, conform sportarad.ro.

Dacă gazdele vor fi lipsite de experimentatul Ioan Mera în defensivă, utiștii îl vor avea, în schimb, în teren, pe singurul jucător care a participat la ultimul ”clasic” Poli – UTA, acel 0-1 din primăvara lui 2012 – Alin Gligor. Arădenii au și un blianț mai bun din ultimele confruntări cu formațiile timișorene, dar căpitanul lor recunoaște un aspect evidențiat și de alb-violeți: presiunea e mai mare pe gruparea ”textilistă”. ”Procentajul e bun, zic eu, doar că de această dată nu avem deloc varianta remizei. Pentru Poli e un simplu meci al orgoliilor, în timp ce pentru noi e mai mult decât atât. Presiunea mare e pe noi, dar când nu e presiune la UTA? Știm cu toții pentru ce club jucăm, suntem 100% conștienți de importanța meciului, mergem la victorie la Timișoara. Pe de altă parte, fiind un derby, știm că că rezultatele sunt imprevizibile. De aceea, trebuie să fim concentrați și conectați 90 de minute, plus prelungirile”, a spus Alin Gligor, citat de aceeași sursă.

UTA nu se va putea baza în Capitala Banatului pe Dumitru Copil (suspendat) și Richard Filaret (accidentat). Arădenii au achiziționat circa 750 din cele 950 de bilete puse deja la dispoziție, dar, în caz de nevoie, pot cere mai multe, chiar până la capacitatea Peluzei Nord a arenei ”Dan Păltinișanu”. Meciul ASU Poli – UTA e programat duminică, de la ora 19.00 (Digi, Dolce). Fanii arădeni se vor deplasa cu trenul și vor ajunge în Gara de Nord Timișoara în jurul orei 16.00. O parte a fanilor oaspeți ar putea sosi separat cu un autocar ori mașini personale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.