Muzica fabricată în Timişoara a ajuns în Jamaica

Muzica fabricată în Timişoara a ajuns în Jamaica

0
DISTRIBUIȚI
Legendarul artist jamaican Capleton a înregistrat o piesă pe un instrumental gândit de timişoreanul LionRiddims

Artistul timişorean LionRiddims, pe numele său real Vlad Sfichi, este un producător extrem de talentat, instrumentalele sale (riddim-uri) fiind folosite de artiști din toată lumea. Legendarul artist jamaican Capleton a înregistrat o piesă pe un instrumental gândit de către LionRiddims, lucru extrem de important și încurajator pentru muzica reggae din ţara noastră.

„Am început să produc muzică de prin 2011 și am încărcat riddim-urile (instrumentalele) pe Youtube, oferindu-le și spre vânzare pe site-ul propriu. Canalul de Youtube a devenit în timp destul de popular și astfel mai mulți artiști din toate lumea au ajuns să facă piese pe instrumentalele mele. Un astfel de riddim a fost cumpărat și de labelul One Mission Entertainment din Jamaica, care a lansat piesa lui Capleton“, ne-a declarat artistul timişorean.

Alături de producţiile proprii, LionRiddims este implicat şi în casa de discuri Soundalize it Records, specializată în muzică reggae.

„Soundalize it Records este un label digital de muzică reggae creat în parteneriat cu rețeaua Symphonic Distribution. Împreună cu Filip Muller, administratorul Reggaelize it, am decis că ne trebuie o platformă de distribuție și promovare online. Piesele de pe label sunt in proportie de 90% producții LionRiddims și avem până acum 27 de release-uri. Pentru viitor am vrea, bineînțeles, să lansăm mai multe materiale pe care să le putem distribui și în format fizic (vinyl).


Deocamdată însă, nu avem un buget care să permită acest lucru“, spune artistul timişorean.

Chiar dacă oraşul nostru a fost unul din primele locuri din România unde s-a dezvoltat o puternică scenă reggae, în ultima vreme petrecerile de acest fel s-au rărit, unul din motive fiind faptul că publicul nu mai are interes pentru aşa ceva.

Timișoara este unul dintre primele locuri din România unde a existat o mișcare reggae, cu multe party-uri la începutul anilor 2000, primul soundsystem și printre primii artiști de acest gen. În timp, lucrurile s-au diluat, iar unii artiști au plecat în alte orașe sau au schimbat genul de muzică. Am făcut și eu parte din echipa Reggaelize it, cu care am organizat cu mai mult sau mai puțin succes concerte și party-uri reggae între 2009 și 2017. De anul acesta am renunțat să mai facem evenimente, motivele fiind multiple: lipsa interesului pentru acest gen de evenimente, lipsa unei finanțări și o echipă prea restrânsă. Cu toate acestea, încă mai există interes în Timișoara pentru un sub-gen al muzicii reggae – muzica dub/steppers, cu rădăcinile în UK și Franța și care se pare că este mai adaptată publicului de muzică electronică de la noi“, spune LionRiddims.

La capitolul planuri de viitor, artistul timişorean intenţionează să lanseze un nou release. „În 2018 am de gând să lansez cel de-al doilea release de tip riddim, primul fiind Lion on the Rise Riddim (2016). Acest tip de material este specific muzicii reggae și conține o singură versiune a instrumentalului pe care înregistrează mai mulți artiști. În paralel, o să continui să învăț lucruri legate de producție și inginerie de sunet care să mă ajute să evoluez“, ne-a declarat LionRiddims.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.