Iarna nu vrea să plece din Banat. Meteorologii anunță vreme deosebit de...

Iarna nu vrea să plece din Banat. Meteorologii anunță vreme deosebit de rece, ninsori, polei și vânt până vineri

0
DISTRIBUIȚI

iarna timisoara

Nu scăpăm prea repede de iarnă în Banat. Meteorologii anunță că ninsorile se vor opri abia vineri, iar temperaturile vor fi scăzute pentru această perioadă. Potrivit meteorologilor, până mâine, la ora 15.00, vremea se va menține deosebit de rece, cu valori termice de peste 10 grade mai scăzute decât mediile climatologice ale perioadei în cea mai mare parte a țării.

De mâine, de la ora 15.00, și până vineri, la ora 20.00, județul Timiș și o parte din Hunedoara se află sub cod galben de vreme rea, fiind așteptate ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, iar temperaturile vor fi scăzute.

“În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei și zona Carpaților Meridionali și de Curbură ninsorile vor fi în extindere dinspre sud-vest și în intensificare, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, iar temporar vântul va avea intensificări în medie cu  45…55 km/h, astfel că vor fi intervale de timp cu ninsoare viscolită și spulberată.


Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de frig”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

De asemenea, județul Caraș-Severin se va afla sub cod portocaliu de vreme rea de mâine, de la ora 23.00, și până vineri, la ora 15.00, fiind așteptate ninsori abundente, se va depune un strat de zăpadă consistent, temporar va fi viscol, care va determina o vizibilitate scăzută.

“În sudul Banatului și al Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei ninsorile vor fi abundente, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și determinând diminuarea vizibilității”, transmit meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.