Scăpată de griji, Ripensia Timișoara a pierdut acasă cu Pandurii Tg. Jiu...

Scăpată de griji, Ripensia Timișoara a pierdut acasă cu Pandurii Tg. Jiu după un joc modest. Ciprian Urican: ”Mi-e rușine și vina e a mea” GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Fără emoții pe finalul B-ului, FC Ripensia a prestat cu Pandurii Tg, Jiu poate cel mai slab joc în ”Ciarda Roșie” din acest sezon. În mare nevoie de puncte pentru a nu pica, gorjenii au reușit să se impună cu 2-1 după un joc în care ofensiva gazdelor a dezamăgit. Singura reușită a bănățenilor a purtat semnătura fundașului Cristian Bocșan, care egalase în debutul părții secunde.

Prima șansă notabilă au avut-o oaspeții în minutul 13, dar Brînzan a șutat peste o minge periculoasă respinsă în careu. Peste un minut Golda a trimis puternic cu capul dar portarul Moga a fost la post pentru gorjeni. Aceștia din urmă au forțat în minutele următoare. Iar dacă Rădulescu a fost salvat de un fundaș în minutul 22. Peste alte două minute Pandurii a deschis scorul prin Ionică. Acesta a înscris cu latul din așezarea lui Tudoran. 1-0 pentru vizitatori avea să fie și scorul la pauză. La reluare Ripensia a avut inițiativa. Sau cel puțin așa arăta primul sfert de oră. Cu Bocșan aproape de gol în minutul 47. Dacă atunci lovitura sa de cap a mers peste poartă. Peste zece minute fundașul timișorean a găsit plasa, cu ajutorul transversalei, în urma cornerului executat de Călin Toma, același campion la ”assist-uri” pentru roș-galbeni. Gazdele au încasat însă un nou gol peste doar opt minute. Când căpitanul vizitatorilor, Cristian Munteanu, a profitat de ieșirea nereușită a lui Rădulescu pe centrare și a lobat cu capul din lateral în poarta părăsită.

Introducerea lui Bădăuță, destul de târziu, a mai adus ceva ocazii pe final pentru Ripensia. Gazdele au avut la un moment dat și patru jucători foarte ofensivi pe teren, dar în van. În minutele 84 și 86 reluările lui ”Bădă” au mai semănat pericol la poarta lui Moga, dar doar atât. Cu un Mediop șters și fără ”motorul” Ungureanu ripensiștii au făcut cu siguranță cel mai lamentabil joc acasă din acest sezon.

Gorjenii au sărbători ”clasic” victoria. Cu ”să vină banii” și bătăi în uși. Oltenii au fost priviți din tribună și de studenți de la Târgu Jiu veniți pentru Campionatul Universitar. Cu aceste trei puncte uriașe Pandurii trece peste Brăila în clasament și e, deocamdată, pe loc salvator. Pandurii are 38 de puncte, cu unul mai mult decât Dacia Unirea. Ripensia se ”odihnește” la cota 45. În penultima rundă are loc pe ”Dan Păltinișanu” duelul ASU Poli – ”Ripi”.

Ripensia Timișoara: Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Bocşan, Burdeţ, C. Toma – Zurbagiu, Hecsko (61 L. Tudor), Mânecan (72 Bădăuţă) – Mediop, Golda (87 Apro), Dumiter. Antrenor: Ciprian Urican

Pandurii Tg. Jiu: Moga – Băjan, Celea, Cr. Munteanu (cpt.), Brînzan – Cenaj (Al. Vasilescu 72′) – Raiciu (Maxin 59′), Şut – Tudoran, C. Ionică, D. Pîrvulescu (Vodă 78′). Antrenor: Adrian Bogoi.

Bogoi știe unde vor ajunge atacanții Ripensiei

Mulțumit după succesul cu UTA, antrenorul roș-galbenilor a gost azi în extrema cealaltă. ”O înfrângere foarte rușinoasă, pe care mi-o asum în întregime. Nu am reușit să capacitez jucătorii, să le ridic nivelul de concentrare. Faptul că am avut o circulație greoaie, nu am găsit soluții, am greșit multe pase, nu am avut luciditate… Per ansamblu un joc foarte slab, poate cel mai slab. Mi-e rușine și vina e a mea. Trebuia să fac altfel echipa (…) Nu am fost inspirați. Când greșești la transmisei, îți dă o stare de neîncredere”, a declarat Ciprian Urican, tehnicianul Ripensiei.

”Cu aceste trei puncte am făcut un mare pas spre atingerea obiectivului: salvarea. Știam că au atacanți de mare valoare, mai ales pentru Liga a II-a, știam că e o echipă de posesie, am dorit să nu ajungă multe mingi la atacanți. Ne-a ieșit în mare parte, am dat și două goluri spectaculoase, am avut și emoții. Dar important e că am luat cele trei puncte mari în acest campionat. Vom vedea cum stăm, avem meci la Brăila în ultima etapă, oricum mergem și acolo să luăm trei puncte”, a spus Adrian Bogoi, ”principalul” pandurilor.

Acesta a specificat că vârfurile pe care s-au bazat timișorenii vor ajunge sigur în elită: ”Atacanții, Mediop și Dumiter, sunt foarte buni, din cunoștințele mele știu că vor face pasul la Liga I… Unul la Călărași și celălalt la altă echipă”.

”Toată lumea vorbește de lucrurile astea, sunt problemele conducerii, de unde știu ei (cei de la Pandurii)… O să vedem ce o să facem la vară.


Noi având atins obiectivul a fost un test pentru mulți jucători… Azi a fost jalnic, am pierdut un meci pe care nu trebuia să-l pierdem. Dacă ei au jucat prost, din cauza mea au făcut-o”, a replicat Urican.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.