Ripensia a învins Pandurii şi e mai liniştită în clasament. Roş-galbenii au...

Ripensia a învins Pandurii şi e mai liniştită în clasament. Roş-galbenii au avut emoţii pe final după ce au condus cu 2-0 FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia a revenit pe arena „Ciarda Roşie” cu un succes împotriva unei vecine de clasament. Pandurii Tg. Jiu nu a arătat că are colţi în cartierul din sudul Timişoarei şi a fost învinsă la pas, scor 2-1 (1-0). Gazdele au fost foarte active, chiar agitate, au condus cu 2-0, au mai avut câteva ocazii mari, dar pe final doar o reuşită i-a despărţit de olteni. Golul partidei a fost marcat de Gabriel Stoi, care a deschis scorul cu o reuşită de kinogramă.

Ripensiştii s-au avântat din primele minute în terenul tinerilor gorjeni, care au rezistat doar nouă minute fără gol. În al zecelea mingea a fost trimisă de Stoi cu un şut care a descris o parabolă perfectă din afara colţului careului către vinclul opus din dreapta portarului Costache. Reuşita carierei probabil pentru mijlocaşul gazdelor. După o perioadă destul de echilibrată tot încercările din afara careului ale roş-galbenilor, încurajaţi de prima reuşită, au fost cele mai notabile faze. Stoica (min. 24) a trimis puţin peste poartă dintr-o execuţie din voleu. Prima şansă cât de cât importantă a oaspeţilor a venit abia în minutul 38, când Blejdea nu a cadrat pe poarta lui Moldovan. Totuşi, cu trei minute înainte de pauză Raiciu putea aduce egalarea, dacă ar fi fost mai inspirat în duelul cu portarul bănăţenilor.

La reluare tot gazdele au fost mai hotărâte iar inevitabilul s-a produs în minutul 54, când Stoica a trimis lobat peste apărare iar Dumiter, lansat pe zona centrală a strecurat balonul prin dreapta nefericitului Costache. În acelaşi minut, mai devreme, Stoica ratase o altă şansă din careu şi tot el a trecut pe lângă 3-0 peste patru minute, când a trimis cu capul din câţiva metri în braţele portarului. Pandurii a punctat oarecum contrar cursului, la un corner din minutul 77 Brânzan a deviat în faţa porţii, de unde fundaşul Oiţă a trimis în plasă. Finalul nu a mai adus însă nimic pe tabelă iar „Ripi” iese bine din al doilea duel la rând cu o formaţie din zona „a doua” a tabelei.

Elevii lui Alexandru Pelici au egalat UTA, a 8-a clasată cu 35 de puncte, care are meci mâine cu Snagovul acasă. Roş-galbenii sunt de asemenea la +9 faţă de poziţiile de C acum.

Ripensia: H. Moldovan – Ad. Popa, Hecsko, Apro, C. Toma (cpt.) – Stoi (80, Chera), Anghelina – Monea, C-tin. Stoica (68, B. Străuţ), Dumiter (85, Mansour) – Drăghici. Antrenor: Alexandru Pelici

Pandurii Tg. Jiu: Al. Costache – Oiţă, R. Gheorghe, R. Bratu, Brînzan (cpt.) – Trancă, Raiciu (87, Dănescu) – Tudoran, Vodă, Blejdea (75, Almic) – P. Popescu (56, Vasilescu). Antrenor: Adrian Bogoi

Pelici: „Când e puţin dramatism parcă e mai frumos”

Vădit mulţumit de deznodământ, antrenorul Ripensiei era într-o dispoziţie bună „la cald”.


„Sunt într-adevăr puncte foarte importante pentru noi, preţioase, care ne oferă pentru moment o anumită linişte. Jocul rezultatelor a fost bun şi în această etapă pentru noi. Aveam nevoie de aceste trei puncte împotriva unei echipe bune, care ne-a pus probleme. Am ratat situaţii clare şi am ajuns să tremurăm pe final. Dar acesta e fotbalul şi când e puţin dramatism parcă e mai frumos când se termină cu bine, s-ar fi putut termina rău şi nu era aceeaşi poveste”, a declarat Alexandru Pelici.

„Îmi felicit jucătorii pentru atitudine, pentru dorinţă, pentru cât au luptat, dedicăm victoria asta sărbătoriţilor noştri, familiei Străuţ şi lui Bogdan, maseurul nostru, care azi îşi sărbătoreşte ziua de naştere, dar şi tuturor celor care fac parte din familia Ripensia. Domnului preşedinte, care chiar dacă nu a fost azi la meci, e departe, a fost cu gândul la noi… le mulţumim suporterilor care au venit azi, pe o vreme frumoasă, într-un număr mai mare, i-am simţit aproape, ne-au ajutat pe final. Am avut nevoie de ei şi le dedicăm punctele”, a mai spus „principalul” Ripensiei cu referire la revenirea în „Ciarda”.

Mai supărat, Adrian Bogoi a revenit de la autocar pentru a da declaraţii. „Nu am avut atitudinea necesară să cucerim puncte azi. Am luat şi gol după două greşeli grave ale defensivei noastre. Foarte puţin am dat azi ca să câştigăm punctele puse în joc. În final de meci ne-am apropiat, din păcate am făcut greşeli în apărare. Echipa adversă s-a desprins la 2-0, pentru că în marea majoritate a timpului a fost echilibrat şi ne-a fost greu să revenim în joc. E un meci pierdut în primul rând datorită nouă, datorită atitudinii pe care am avut-o. La un joc, şi în deplasare, altfel trebuia să ne concentrăm şi altă atitudine şi efort să avem. Dar asta e situaţia”, a spus tehnicianul „pandurilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.