Primarul Robu merge la București pentru discuția finală privind locul în care...

Primarul Robu merge la București pentru discuția finală privind locul în care va fi realizată sala polivalentă a Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

sala polivalenta

Nicolae Robu a declarat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, că va merge săptămâna viitoare la București, unde va avea loc o discuție finală privind locul în care va fi realizată sala polivalentă a Timișoarei, cu 16.000 de locuri. La întâlnire este așteptat și Călin Dobra, șeful CJ Timiș.

„Am avut o discuție telefonică cu domnul vicepremier, m-a invitat să mergem la București, eu și domnul Dobra. Desigur că apartenența politică diferită nu mă împiedică să merg, am spus că vin, dar sper ca acolo rațiunea să primeze. Nu vreau dispute pe niciun obiectiv de interes din Timișoara. Vreau colaborare, astfel încât să facem cât mai multe lucruri pentru județ și pentru orașul nostru”, a afirmat primarul Timișoarei.

Nicolae Robu a comentat și afirmația făcută de vicepremier cu privire la faptul că baza sportivă de lângă Stadionul „Dan Păltinișanu”, pe a cărui teren edilul a propus realizarea sălii polivalente, nu ar exista în acte.


„Am certitudinea că domnul vicepremier a fost dezinformat. Cartea funciară este la zi, toate documentele au fost predate la CNI, cineva l-a dezinformat”, a precizat edilul-șef.

Primarul Timișoarei a mai adăugat că subiecte precum noul stadion sau sala polivalentă trebuie să fie discutate „în spatele ușilor închise, fără populisme, pur rațional. Nu trebuie să conteze decât rațiunea și interesul public. Am toată deschiderea spre orice formulă de colaborare, astfel încât noi să ne îmbogățim cu aceste obiective. Când spui noi, spun municipiul Timișoara, dar aceste obiective sunt pentru uzul întregului județ și al regiunii. Trebuie să fie obiective publice susținute de toți cei care vremelnic ocupăm funcții de conducere. Câtă vreme nu acționăm pentru interesul public, cetățenii ne taxează”.

Primarul Timișoarei a explicat și de ce marți, în plenul Consiliului Local Timișoara, a retras proiectul de hotărâre, aflat pe lista suplimentară, cu privire la cedarea unei suprafețe de 5.000 mp de sub stadion, pas necesar pentru ca acesta să poată fi demolat. „Proiectul a venit în ultimul moment, mi s-a părut că geometria terenului este foarte ciudată și am considerat că trebuie verificată. Este adevărat, cineva mi-a spus că crede că ar fi în regulă, dar nu ne putem juca cu așa ceva. Nu trebuie făcută o tragedie din asta, noi am dat deja certificat de urbanism pentru demolarea stadionului. Pe mine se poate conta, n-o să boicotăm niciun proiect, dacă este unul de bine pentru Timișoara”, a detaliat Nicolae Robu.

Edilul-șef a mai precizat că afirmația „rupem pisica” pe acest subiect a vicepremierului înțelege că înseamnă „haideți să facem să prevaleze rațiunea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.