Locul unde va fi realizată sala polivalentă a Timișoarei, incert. Ministrul Dezvoltării...

Locul unde va fi realizată sala polivalentă a Timișoarei, incert. Ministrul Dezvoltării Regionale i-a chemat pe Robu și Dobra la București pentru discuțiile finale

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara riscă să nu aibă o sală polivalentă nouă în anul 2021, când va deține titlul de Capitală Culturală Europeană. După lungi tergiversări, Nicolae Robu și Călin Dobra nu au ajuns nici acum la un numitor comun cu privire la locul în care va fi realizat acest obiectiv. Vă reamintim că primarul Robu vrea ca sala polivalentă să fie amenajată în Timișoara, pe când șeful CJ Timiș a propus un teren la Giroc.

Ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Daniel Suciu, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Consiliul Județean Timiș, că săptămâna viitoare Nicolae Robu și Călin Dobra sunt așteptați la discuții la București, urmând a se lua o decizie finală.

„Nu v-ați săturat cumva de acest ping-pong? Sunt convins că pentru Timișoara contează mai mult să se facă ceva decât să se facă tot felul de declarații care să tragă oala deasupra unui foc. Așadar, astăzi când discutăm, nu am și nu avem nici la Compania Națională de Investiții și nici la minister decizii, hotărâri juridice cu valoare, adică hotărâri de consiliu local sau de consiliu județean cu privire la un amplasament sau altul. Săptămâna viitoare lansez o invitație publică și domnului primar Robu și domnului președinte Călin Dobra, îi aștept la minister, fiecare cu documentațiile lor, și luăm decizia, să rupem odată pisica pe acest subiect care trenează de foarte mulți ani”, a afirmat Daniel Suciu.

Vicepremierul susține că Primăria Timișoara a venit cu o propunere de amplasament pentru noua sală polivalentă de 16.000 de locuri pe care se află baza sportivă de lângă stadionul „Dan Păltinișanu”, dar care nu există în acte.

„Când am intrat în stadion, în partea stângă ați văzut o bază sportivă.


Ea există fizic, în schimb juridic ea nu există. Domnul primar ne-a propus acel amplasament pentru sala polivalentă, dar pe acel amplasament există o bază sportivă cu nocturnă, cu teren sintetic. Ea nu este înscrisă nicăieri. Nu mă interesează dacă va fi sală polivalentă acolo cine dărâmă acel obiectiv, pentru că el, din ce am înțeles, nu aparține municipalității. Așadar, trece ziua de duminică, cu patimile noastre ale politicienilor, alegerile, și săptămâna viitoare îi aștept pe domnul primar și pe domnul președinte la București și stabilim cu toți specialiștii din CNI, din minister, din primărie, din consiliul județean și luăm o decizie. Asta dacă cineva își dorește cu adevărat să fie pragmatic și să nu mai trateze lucrurile din punct de vedere politic. Eu chiar cred că fiecare timișorean își dorește atât stadionul cât și sala polivalentă și eu am de gând să terminăm și să finalizez acest subiect care cred că deja pe foarte multă lume plictisește. Timișoara merită o sală polivalentă și o va avea”, a detaliat Daniel Suciu.

Ministrul Dezvoltării Regionale a mai precizat că nici Primăria Timișoara și nici Consiliul Județean Timiș nu au predat un amplasament pentru sala polivalentă. Călin Dobra s-a apărat precizând că „amplasamentul nu este predat pentru că trebuie hotărâre de consiliu județean și necesită votul a două treimi, deci inclusiv a colegilor județeni liberali, care știți că o dată au respins hotărârea”.

„Juridic nu avem posibilitate să mergem înainte. Nu avem predat un amplasament ca să putem lua o decizie. Să mai terminăm odată cu aceste dezbateri inutile, repet invitația mea. Săptămâna viitoare, după ce discutăm în patru, voi lua o decizie”, a conchis ministrul Dezvoltării Regionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.